Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Fenerbahçe'nin golü ofsayt mı? Hakem Fırat Aydınus maçı nasıl yönetti? İşte maçta en çok tartışan pozisyon

Fenerbahçe Kadıköy'de oynadığı dev derbide ezeli rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Maçın içinde tartışmalı pozisyon çoktu. Hakem Fırat Aydınus birçok eleştiriye maruz kaldı. En önemli tartışmalı pozisyon ise Fenerbahçe'nin ilk golüydü. Golde Van Persie'nin ofsayt pozisyonunda olduğu öne sürüldü. Peki ofsayt var mıydı? İşte futbol yorumcularının yanıtları..


Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı dev derbinin 37. dakikasında Diego Ribas'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında Muslera, topu tokatlayarak uzaklaştırdı ancak top ceza sahası yayındaki Diego'ya geldi. Brezilyalı oyuncu düzgün bir vuruşşa topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe 1-0 ön geçti ama ofsatr tartışmaları yaşandı. Gökhan'ın ortasında topa ilk hareketlenen Robin van Persie'nin ofsaytta olduğu görüldü. Galatasaraylı oyuncular da, hakem Fırat Aydınus'a uzun süre itirazda bulundu ancak pozisyonda ofsayt kararı çıkmadı, hakem golü verdi.

PİERO OFSAYT DEDİ

Maç sonunda yayıncı kuruluş Lig TV'nin Piero cihazına göre Fenerbahçe'nin bulduğu golde Van Persie 18 cm ofsaytta vardı. Programın yorumcularından eski futbolcu Tümer Metin pozisyonun ofsayt diğer yorumcu Ersun Yanal ise devam kararının doğru olduğunu iddia etti.

Ünlü futbol yorumcularından Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar’da pozisyonun ofsayt olduğunu ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.