Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Hamzaoğlu neden ayrıldı?
Galatasaray Spor Kulübü'nün Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdığı haberinin ardından açıklama yapan tecrübeli çalıştırıcı, "Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı. Peki bu ayrılığın perde arkasında ne var?

Galatasaray ile yollarını ayıran Hamza Hamzaoğlu, yönetimle yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun" diye konuştu.

PEKİ HAMZAOĞLU NEDEN AYRILDI?

Geçen yıl sezon ortasında Prandelli'nin yerine göreve gelen Hamza Hamzaoğlu bu sezonu tamamlayamadan Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz yılı 3 kupa ile kapatmasına rağmen Hamzaoğlu ile yolların böyle aniden ayrılmasının nedeni neydi?

Galatasaray'ın genç teknik direktörünün bir gün önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Umut Bulut'un sözleşmesi otomatikman uzamasa da ben uzatırdım" şeklindeki ifadeleri, Galatasaray Yönetimi'nde ve başkan Dursun Özbek'de infial yarattı. Başkan Özbek hiç beklenmedik bir şekilde Hamza Hamzaoğlu'nu Türk Telekom Arena'ya çağırarak, bir gün Umut Bulut ile yaptığı açıklamanın hesabını sordu.

Başkan Dursun Özbek'in, Hamzaoğlu'na "Hocam biz eski sözleşmeye mecburen uyduk. Sen nasıl oluyor da kendi kendine futbolcunun sözleşmesini uzatıyorsun" diye çıkıştığı öğrenildi. Bir gün önce yaptığı açıklamada da kendisinden beklenmeyen bir sertlikte ifade kullanan Hamza Hamzaoğlu'nun da başkana aynı sertlikte yanıt verdiği ve "Madem ben takımın teknik patronuyum, oyuncumun sözleşmesinin uzatılmasına da karar verebilirim" diye konuştuğu öğrenildi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Hamza Hamzaoğlu'nun gergin başlayan bu konuşmasının daha da elektriklenip tartışmaya dönüşmesi üzerine iki tarafın yolları ayırmaya karar verdikleri ortaya çıktı.

Hamza Hamzaoğlu'nun geçen yıl takımı şampiyon yapmasına rağmen yönetimden destek görmediği ve bu yüzden büyük kırgınlık yaşadığı da öğrenilirken, başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz transfer dönemindeki tutumundan ötürü Hamza Hamzaoğlu'na tepkili olduğu da sızan bilgiler arasında. Özellikle Melo'nun gönderilmesi yönünde yönetime rapor veren ve ısrarla satılmasını isteyen Hamza Hamzaoğlu'nun Brezilyalı oyuncunun İnter'e transferi sonrasında, "Kulübün mali durumu ortada bu yüzden Melo'yu gönderdik" şeklinde açıklama yapması da başkan Dursun Özbek ile Sarı Kırmızılı teknik adam arasında ayrı bir sorun teşkil etmişti. Yine aynı şekilde Hamzaoğlu'nun Podolski'nin transferine karşı çıktığı ancak yönetimin buna rağmen Podolski'yi transfer ettiği sırrı da ortaya çıktı.

Ayrıca Podolski'nin goller attıktan sonra Hamzaoğlu'nun, "Bizim transfer listemizde olan bir oyuncuydu" diye açıklama yapması da Dursun Özbek'i kızdıran ayrı bir neden daha doğurmuştu. Transferde yaşanan bu gelişmeler yüzünden iki tarafın da birbirine karşı hoşnut olmadıkları ancak geçen yıl kazanılan 3 kupa ve sonrasında bu sezon Galatasaray'ın 3 cephede birden yoluna devam etmesi yol ayrımını ortadan kaldırmış gibi gözüküyordu.

Ancak Galatasaray Başkanı ile genç teknik adam arasındaki bu soğukluk, dün Hamza Hamzaoğlu'nun sözleşmesinin uzatılmasına destek verdiği Umut Bulut yüzünden bir uçuruma dönüştü. Arena'da yapılan tartışmalı toplantı sonrasın da yollar ayrıldı.

Bu arada Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından yönetimden bazı isimlerin arabuluculuk yaparak teknik adamın tekrar göreve devam etmesi için uğraştığı öğrenildi. Ancak bu girişim Başkan Özbek tarafından şiddetle reddedilerek yolların ayrılması kararı alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cimbomlu 8 yıl önce

DURSUN ÖZBEK GALATASARAY BABANIN MALI MI?