Öne Çıkanlar ışid türkiye terör terör örgütü saldırı

İngiliz taraftarlardan Fransa halkına jest!

Karşılaşmanın yapılacağı Wembley Stadyumu'nun Fransa bayrağının renkleri olan kırmızı, beyaz ve mavi renklerle ışıklandırılması dikkat çekti.

Bu akşam Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanan İngiltere - Fransa uluslararası dostluk maçı yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

İngiltere polisinin 2012 Londra Olimpiyatları'ndakine benzer güvenlik önlemlerini aldığı maç öncesinde, polis güçlerinin yanı sıra, eğitimli köpekli polisler ve zırhlı kuvvetler görevlendirilirken, havadan da helikopterler güvenliği sağladı.

Saatler öncesinde stadyuma gelmeye başlayan taraftarların bir çoğunun Fransız bayrağı taşıdıkları gözlendi.

Karşılaşma öncesi milli marşlar söylenirken, Fransa milli marşı La Marseillaise'i tribünleri dolduran 90 bin İngiliz hep bir ağızdan söyleyerek Fransa halkına jest yaptı.

Fransa milli marşını birlikte seslendirenler, rakipleri İngiliz taraftarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Fransa'dan otobüslerle maç için Londra'ya gelen taraftarlar, terör tehdidi alarmına karşı korku yerine sağduyu ve dayanışmanın olması gerektiğini söyledi.

İngiliz taraftarlar İngiltere'nin dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu söylerken, Fransız sporseverler, hiçbir şeyin gözlerini korkutamayacağını belirterek, birlik ve dayanışma mesajı vermek için bu akşam Wembley'de olduklarını dile getirdiler.

Yerel saat ile 20.00'de başlayan maçı izlemeye Prens William ile İngiltere Başbakanı David Cameron da geldi.

Her iki ülkenin milli marşlarının seslendirildiği karşılaşma öncesi Paris'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Futbolcular da oyun boyunca siyah kol bandı taktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.