Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Portekizli teknik adam Chelsea'den kovuldu

BBC ve Daily Mail'in son dakika olarak geçtiği bilgiye göre Chelsea'de menajer Jose Mourinho'nun alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verildi.

Portekizli teknik adam, Porto ve Inter'de 9 sezonda 386 maçta 49 yenilgi alırken, Chelsea ile 7 sezonda 328 maçta 51 yenilgi aldı. Mourinho'nun Chelsea ile 7 sezonda aldığı 51 yenilginin %21'i ise bu sezon alındı.

Ligde oynanan 16 maç sonunda 15 puanla 16. sırada yer alan Chelsea, tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşıyordu. Chelsea, Mourinho ile yollarını resmen ayırdığını açıklaması halinde 55 milyon euro tazminat ödeyecek.



İngiliz kulübü resmi sitesinden Mourinho ile yollarını ayırdığını böyle açıkladı. / FOTOĞRAF: CHELSEAFC.COM

'Mourinho'ya teşekkür ederiz'

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea ise resmi sitesinden; Jose Mourinho ile bugün karşılıklı anlaşarak yolları ayırdık. Chelsea'ye büyük katkıları olan Jose Mourinho'ya teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.

Chelsea'den 2. kez kovuldu

Chelsea'de daha önce 2004-2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül 2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti.


Chelsea'nin başına kim geçecek?

Chelsea'de Mourinho'nun ardından takımın başına geçmesi beklenen isimler arasında Juande Ramos ve Guus Hiddink ikilisi öne çıkıyor. Öte yandan Real Madrid'i destekleyen bir takım taraftar grubu ise Mourinho'nun Real'e geri dönmesi için sosyal medyada kampanya başlattı.

Öte yandan son oynana Leicester City maçının ardından koltuğu iyice sallanan Mourinho maçın ardından "Futbolcular tarafından ihanete uğradım" açıklamasında bulunmuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.