Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Rus Bakandan skandal UEFA itirafı!

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, Avrupa Ligi 2. tur kuraları öncesi Türkiye ile Rusya takımlarının birbirleriyle eşleşmemeleri için UEFA ile görüştüklerini ve olumsuz yanıt aldıklarını açıkladı.

"NEDEN TÜRKLER İLE EŞLEŞMEMİZE İZİN VERİYORSUNUZ?"

Rusya'nın son günlerde en çok tartıştığı konu açıklığa kavuştu. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova'nın eşleşmesinin ardından, 'neden bir Türk takımı ile Rus ekibini eşleşmesine izin verildiği' sorgunlanmıştı.



UKRAYNA-RUSYA ÖRNEĞİ VAR

Milliyet'in haberine göre; Ukrayna ve Rusya takımlarının birbirleriyle eşleşmelerine izin vermeyen UEFA'nın, niçin yine aralarında gerginlik bulunan Türkiye ile Rusya için böyle bir uygulamaya gitmemesi soru işareti yaratmıştı.

Aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı da olan Spor Bakanı Vitaly Mutko, bu olaya açıklık getirdi.

Bu konuda UEFA ile görüştüklerini itiraf eden Mutko, şunları söyledi:

"YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOKTU"

"Bu konu tartışıldı. Ancak UEFA'nın konuyla ilgili tavrı netti. Bu konuda bir engelleme olmayacağını ortaya koydular. Türkiye ile kötüleşen siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler vardı. Ancak diplomatik ilişkiler kesilmemişti. Dolayısıyla UEFA'ya göre var olan bir durum engel teşkil etmiyordu. Daha da ötesi onların bakış açılarına tam göre, tam tersine spor, sorunu barış içinde çözmek adına arabuluculuk işlevi görebilirdi. Bu yüzden Türk-Rus takımlarını ayırmayı reddettiler. Bunun üzerine yapabileceğimiz bir şey yoktu."

"LOKOMOTIV'İN TÜRKİYE'DE SORUN YAŞAMAYACAĞINI UMUYORUM"

UEFA'nın bu kararına karşın son dönemdeki gelişmelerin kendileri açısından olumlu göründüğünü anlatan Mutko, Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova eşleşmesini bu açıdan değerlendirdi.

Bakan Mutko sözlerine şöyle devam etti: "Son olarak Futsal Milli Takımımız Türkiye'ye gitti ve geri döndü. Tüm güvenlik gereklilikleri karşılandı ve hiçbir sorun çıkmadı. Lokomotiv Moskova için de aynısının olacağını umut ediyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.