Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Usta'dan flaş Lucescu açıklaması!

Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumun çok sıkıntılı olduğunu ifade eden Muharrem Usta, "Önümüzde çok çileli bir dönem var" ifadelerini kullandı.

Seçilmeden önce bu tabloyu bildiklerini ve seçildikten sonra çok şaşırmadıklarını söyleyen Usta, "Seçilmeden önce biliyordu ki; çok zor durumda olan bir kulüptük. İçeriye girince de görmüş olduğumuz tablo bizi şaşırtmadı. Bilinen bir tabloydu. Hem mali, hem sportif, hem de itibar açısından baya sıkıntılıydık. Ben bir önceki seçime de girmiştim. Orada borcumuz 180 milyon kadardı, şimdi ise 400 milyon civarı. Elimizde çok fazla oyuncu ve kontrat var. Buna rağmen bazı noktalarımızda ciddi eksiklikler var. Bundan sonrası için çileli bir dönem bekliyor bizi. Ancak karamsarlık olmayacak. Planların düzgün yapılabildiği bir strateji ile hayatımızı sürdürebileceğimiz döneme girmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR TARAFTARININ SUÇU YOK"

Şike sürecinde yaşananlarda Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarının bir suçu olmadığını vurgulayan Usta, "Bu konu sadece Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki bir sorun değil. Sponsporların olmadığı yerde futbol olmaz. Türkiye'de ciddi sponsorların hepsi sistemin içinden dışarıya doğru kaçmaya başladı. Futbolun Türkiye'deki zemini kaydı. Bunun içerisinde 2010-2011'de yaşananlar da var. Trabzonspor ve Fenerbahçe camiası birbirinin karşısına dikildi. Ben bunu üzüntüyle karşılıyorum. Burada taraftarın suçu yok. Burada ne Fenerbahçe, ne de Trabzonspor taraftarının suçu var. 2010-2011 sezonu şampiyonluğu için sistemde ortaya çıkan sorunlar, camiaları birbirine düşma etti. Bizim net tavrımız şudur; 'Camialar düşmanlık etmekten vazgeçmek zorundadır'. Ama o dönemdeki hak ve hukuk ayrı bir konudur. Şike ile ilgili bizim inandığımız bir durum var, 'O senenin şampiyonu biziz'. Ancak bu taraftar arasında kavga meselesi olmamalı. Bu bir hukuk mücadelesidir. Bunu da sonuna kadar savunmak medeniyet ölçüsüdür. Trabzonspor olarak biz haklarımızı hukuk yoluyla, lobi yoluyla savunma hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bir taraftan da sezonlar gelip geçiyor. Yeni sezonlar geldiğinde elde edilemeyen başarıların bedelini, 2010-2011'e yüklemek gibi bir tabloya ben isyan ediyorum. Hayat devam ediyor. Bizim yine şampiyonlukların peşinde ısrarla koşmamız lazım" diye konuştu.

"HERKES BİR ARAYA GELEBİLİR"

Fenerbahçe ile düşmanlığın kimseye bir yarar sağlamayacağını ve herkesle bir araya gelebileceğini ifade eden Bordo-mavili ekibin başkanı, "Camiaların düşmanlığı üzerinden bir yol alınamayacağı kesin. O yüzden biz 2010-2011'den öncesine dönelim. Trabzonspor camiası büyük bir camiadır. Biz misafirperverliğimizi sonuna kadar yaparız. Ama varsa ortada bir sorun, medeni şartlarda takip etmek başkadır, medeni ilişki kurmak başkadır. Ortamı ne kadar gererseniz, kendiniz de kaybediyorsunuz. Ben Trabzonspor camiasına sesleniyorum; 'Siz merak etmeyin, biz yeni bir yolculuğa çıktık. Hem hukuk alanında hem de sportif alanda' dedi. Türkiye'de insanlar birbirleriyle en ağır şeyleri yaşa da bir araya gelebiliyor. Fenerbahçe ile bizim bir savaş yok, sadece şike döneminden kaynaklanan bir hukuk mücadelesi var. Bu mücadeyi verirken, topla tüfekle savaşın kimseye bir faydası yok. Büyük kulüpler düşmanlık üzerine hayatlarını sürdürmezler" şeklinde konuştu.

ŞİKE SÜRECİNİN SONUCU NE OLUR?

Hukuk mücadelesinin sonunda iki tarafın da sonucu kabulleneceğini vurgulayan Muharrem Usta, "Burada bir hukuk mücadelesi var ve devam ediyor. Biz Avrupa'da da şu anda mücadelemisi sürdürüyoruz. Trabzonspor'un haklarını, hiçbir açık vermeden birinci sınıf savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu sürecin sonucu ne olur? Biz inanıyoruz ki; bizim inandığımız şampiyonluğumuz bize verilir. Bizi o sezon UEFA, şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne davet etti. Kazanırsak, olağanüstü bir sonuçtur bizim için çünkü hakkımız olduğuna inanıyoruz. Kaybedersek, ben de dahil olmak üzere tüm Trabzonsporlular için 2010-2011 yılının şampiyonluğu bizim gönlümüzde devam eder. Hukuk yolu tamamen kapandığında iki taraf da sonucu kabullenecek" şeklinde konuştu.

"HOCA DEĞİL SİSTEM SORUNU VAR"

Trabzonspor'da bir teknik direktör sorunu değil sistem sorunu olduğunu söyleyen Muharem Usta, "Trabzonspor'da bu kadar teknik direktörü gelip gittiğine göre, buradaki sorun teknik direktör sorunu değil. Trabzonspor'u şampiyonluğa götürecek kadar da iyi hocalar vardı. Sorun hoca sorunu değil sistem sorunudur. Yanlış seçimler oluyor, ortaya koyulan hedefler doğru olmuyor. Kesinlikle her sezon şampiyonluk hedefi olmaz. Keşke gelecek sene şampiyon olmanın yolu belli olsa, Mourinho'yu alıp koysanız... Sorun böyle çözülmüyor. Sorunlar ne sadece hocayla, ne sadece futbolcuyla ne de yönetimle çözülüyor. Trabzonspor'un sorunu karmaşık bir yumak. Bu karmaşıklıkta yönetimlerin yaptığı en kolay iş hemen antrenörü değiştirelim. Ben bu teknik direktörlere bakıyorum; Benim de bugün çalışacağım hoca var. Trabzonspor'un 50. yılında şampiyonluğa gidebilecek hocalar da var" ifadelerini kullandı.

"TRABZON İNSANI SABIRSIZ MI?"

Trabzonspor taraftarına sağlıklı planlar sunulduğunda sabırsızlık olmayacağını da belirten Usta, "Bizim sorunumuz istikrar sorunudur... İşini iyi bile yönetimler hedefini koyar, yol haritasını çizerse doğru bir hocayla yola çıkar. Ancak hoca ne kadar iyi olursa olsun bazı maçları kötü kaybedecektir. Ancak yönetim bilir ki; 'Benim yaptığım doğrudur, bunun arkasına durmam lazım' der. Trabzon insanının böyle bir özelliği vardır. Ben de aşağı yukarı böyleyim. Trabzon insanı sabırsız mı? Öyle bir yönetim olur ki; Taraftarına inandırı planları sağlıklı anlattığında, bizim sabırsız diye nitelendirilen taraftarımız yine sabırsızlığa devam eder mi? Kesinlikle inanıyorum ki ben bunu Trabzonspor camiasında görüyorum" dedi.

"LUCESCU GİBİ BİRİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Rumen teknik adam Lucescu ile görüştüklerini açıklayan Muharrem Usta, "Bizim Lucescu ile hala görüşmelerimiz oluyor. Bize Lucescu gibi işini bilen ve istikrarlı bir hocaya ihtiyacımız var. En az 3 yıllık kaydıyla. Biz devamlı hoca değiştiremeyiz. Bu yeni hocanın arkasında, olağanüstü şartlar olmadığı sürece duracağımızı söylüyoruz" diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.