Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama PKK

Türk futbolunun en önemli gündemi haline gelen 'yabancı kuralı' hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri yeni rota çizilmesinde öncü oldu. Kulüplerin tepkisini çekmemek için yabancı kuralının kademeli olarak düşürülmesi bekleniyor.

TFF HAREKETE GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Futbolda özellikle yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu, bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı, A Milli Takım’a yansıması. Kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın? Oynatsın ama bu kadar fazla değil. Bakıyorsun sahaya, neredeyse yerli oyuncu yok. Bunu doğru bulmuyorum. Gereğinden fazla" sözleri TFF'yi harekete geçirdi.

Fanatik'ten Metin Karabaş'ın haberine göre; Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği ile toplantı yapacak. Yabancı sınırı ve altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu gündeme getirilecek.

RAPOR HAZIRLAMA GÖREVİ LUCESCU'DA

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan toplantıda, yabancı sınırının sezon sezon kademeli olarak düşürülmesinin yanı sıra 21 kişilik kadroda altyapıdan yetişen oyuncu bulundurma sayısının da artırılması gündeme getirilecek.

Kulüplerle bu konuda ortak bir karar alınmaya çalışılacak. TFF’nin Lucescu’dan da bu konuda bir çalışma yapmasını istediği gelen haberler arasında.

İŞTE GÜNÜMÜZ YABANCI KURALI

Şu andaki kurala göre takımlar kadrolarında 14 yerli ve 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyorlar. 21 kişilik maç kadrosuna ise en az 9 yerli isim yazmak zorunda olan ekipler, sahaya 11 yabancı futbolcuyla da çıkabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.