Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Apple oyun konsolu pazarına mı giriyor? Sony ve Microsoft'a rakip mi olacak?

The New York Times'a göre yeni nesil Apple TV'nin en büyük özelliklerinden bir tanesi oyunlar olacak. Cupertino merkezli firmanın casual oyunculuğu hedef alacağı ve şimdilik Sony ile Microsoft'a rakip olmak istemediği öğrenildi.

Apple TV 4, Sony ve Microsoft ile kafa kafaya yarışta olmayacak. Fakat Nintendo'yu biraz endişelendirebilir. Rapora göre Apple TV'de App Store üstünden indirilebilecek birçok oyun seçeneği olacak. Ayrıca yeniden tasarlanmış olan kumanda ve Wii'dekine benzer hareket sensörleriyle oyunların rahat oynanacağı iddia ediliyor.

Mobil oyunlar ve oyunculuk son yıllarda büyük bir çıkış içinde. Getirdiği gelir oldukça yüksek. Anlaşılan Apple bu durumun ekmeğini iyice yemek istiyor. Diğer taraftan Metal API'si var. Metal, AMD'nin Mantle veya Microsoft'un DirectX'i gibi diğer platformların API'lerinin benzer avantajlarını iOS'a getirmek için tasarlandı. Şimdi ise El Capitan'la birlikte Mac platformunda.

Metal API'sinin en büyük özelliği düşük donanımlarda yüksek performans sağlaması. Metal, CPU ve GPU'nun birlikte çalışması için optimize edildi. Bu sayede görsel efektler ve detaylı grafikler sunabiliyor. Apple sonuç olarak yeni Apple TV'de bu API'den ağırlıklı olarak yararlanabilir.

Apple oyun konsolu pazarına mı giriyor? Sony ve Microsoft'a rakip mi olacak? Yanıtı ilerleyen zaman içinde göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.