Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Facebook Nijerya için güvenlik uygulamasını kullanıma sundu


FACEBOOK'TAN NİJERYA İÇİN GÜVENLİK UYGULAMASI

Nijerya'da meydana gelen saldırının ardından Facebook, Paris'te kullandığı Güvenlik Durumu Kontrolü (Facebook Safety Check) uygulamasını bu ülkede de hayata geçirdi.


Pratikte terör saldırılarında olay yerinde sağ kurtulmayı başarabilenlerin ailelerini ve arkadaşlarını haberdar edebilmesi için geliştirilmiş bir haberleşme ağı olan Facebook Safety Check, saldırı anında bölgede bulunanların Facebook üzerinden işaretleyebildiği yer bildirimi ile sağ olduklarının anlaşılabildiği uygulama, yakınları için endişelenenlere kolaylık sağlıyor.

NEDEN BEYRUT VE ANKARA'DAKİ PATLAMALARDA UYGULAMA DEVREYE GİRMEDİ?

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Beyrut ve Ankara'da meydana gelen patlamalarda Facebook'un benzer bir uygulamayı hayata geçirmemesi yönünde sayısız soruyla karşılaşması üzerine kendi profil sayfasından açıklama yapmış ve şu sözleri kaydetmişti: "Bugüne kadar doğal felaketlerde bu uygulamayı kullanıyorduk; ancak Paris saldırısı itibariyle artık insanın doğrudan neden olduğu felaketlerde de bu uygulamayı kullanacağız."




Bu sözlerin üzerinden çok geçmeden Nijerya'da yaşanan olay sonrası da Facebook söz verdiği gibi uygulamayı bu ülkeye özel devreye almış durumda. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.