Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Fitbit, Apple’ı geride bıraktı!
Fitbit, son açıklamalara göre 2015 yılının geride kalan döneminde Apple Watch'ı da geride bırakarak en çok satan giyilebilir teknoloji markası olmayı başardı.

2014 yılının sonuna doğru başlayan ve 2015 yılında bir tür reklam ve tanıtım çılgınlığı ile tüketicilerin karşısına çıkan Apple Watch, görünen o ki tüm çabalarına karşın yılın en çok satan giyilebilir teknoloji serisi değil. Apple’ı geride bırakmayı başaran bir şirket var…

Geçtiğimiz aylarda 8 milyar dolarlık piyasa değeri tahminleri gündeme gelen Fitbit, son açıklamalara göre 2015 yılının geride kalan döneminde en çok satan giyilebilir teknoloji markası olmayı başardı. Büyük pazarlama hamleleri ve uçsuz bucaksız kaynaklara karşın Apple, ikincilik koltuğu ile yetiniyor.
Fitbit modellerinden biri...

Öte yandan akıllı saat, akıllı bileklik gibi ürünlerin dahil olduğu giyilebilir teknoloji pazarına ilişkin son veriler oldukça çarpıcı. IDC’nin raporuna göre 2015 yılında Fitbit’in pazar payı yüzde 22,2 seviyesinde. Apple ise yüzde 18,6’lık pazar payına sahip.

Fitbit, 2014’te yüzde 32.8 pazar payına sahipti, Apple ise bu pazarda yoktu; dolayısıyla tüketicilerin Apple Watch’a yönelmesi Fitbit pazar payında düşüşün baş aktörü oldu. İlgili pazarda üçüncü sırada Çin merkezli Xiaomi var. Onu Garmin izliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.