Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Fransa: Facebook kişisel bilgilerinizi ABD'ye aktarıyor!
26 Ocak tarihinde yayınlanan Ulusal Enformasyon ve Özgürlük bildirgesinde (CNIL) Facebook'un üyesi olmasa bile kullanıcıların WEB siteleri üzerinden yaptığı aktiviteleri takip ettiği ve çerezleri daha çok bilgi almak üzerine ayarladığı belirtildi.

CNIL sosyal networklerin izin almadan kullanıcıların cinsel yönelim, siyasi görüş, dini inanış gibi bilgilerini sakladıkları sorununa değinerek Facebook'un hedefli reklamcılık amacı ile kullanıcı alışkanlıkları hakkında bilgi derleyip mahremiyet hakkını ihlal ettiğini belirtti .

FACEBOOK KİŞİSEL VERİLERİ ABD’YE AKTARIYOR

ABD ve AB arasında gizlilik kalkanı olarak bilinen yeni bir sözleşmeye geçtiğimiz hafta varıldı ancak sözleşme yürürlüğe girmedi. CNIL Facebook'un Avrupa'daki kullanıcıların verilerini depolamak izin almadığını belirterek firmanın geçtiğimiz Ekim'den beri Safe Harbor paktına dayanarak ABD'ye kişisel verileri aktardığını iddia etti.

FACEBOOK’TAN CEVAP GELDİ

Facebook sözcüsü Sally Aldous Bloomberg'e verdiği demeçte yaptıkları işin kalbinde külhancılarının gizliğini korumak olduğunu belirterek Avrupa Veri Koruma yasalarına uyduklarını ve CNIL ile endişelerini tartışmak için can attıklarını belirtti.

AYNISI BELÇİKA İLE DE YAŞANMIŞTI

Şirketin başı daha önce de Belçika ile böyle bir belaya girmişti. Belçika'da bir mahkeme, Facebook'tan üye olmayanların sanal ortamdaki hareketlerini izlemeyi bırakmasını isteyerek, kararın 48 saat içinde uygulanmaması durumunda gün başına 250 bin euro ceza verilmesine hükmetmişti. (Bugün)

Anahtar Kelimeler:
AbdFacebookCnıl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.