Öne Çıkanlar ışid KPSS HDP selahattin demirtaş türkiye dünyanın en güçlü orduları

Kaçış 1950 fullonlinefilmizle1.com'da

 Kaçış 1950 fullonlinefilmizle1.comda Komşu ülkemiz Bulgaristan’da yaşayan Türklerin geçmişte ne tür sıkıntı ve baskılara maruz kaldığını biliyor muydunuz? Ülkelerinin hasretiyle yanıp tutuşan Türkler, Bulgaristan devletinin uyguladığı baskı politikaları nedeniyle çok zorluklar çekmişler. Kimi zaman isimleri değiştirilmiş, kimi zaman sürülmüş, kimi zaman ise öldürülmüşler… Kaçış 1950 isimli film de bu zulüm politikasını konu edinen Türk yapımı bir film. Batman doğumlu İhsan Taş isimli bir yönetmenin yapımcılığını da üstlendiği bu harika filmde, Bulgaristan’da yayınlanan gazeteler için köşe yazısı kaleme alan Mustafa isimli bir gencin gözünden olayların işlenmesine tanıklık edeceksiniz. Canından çok sevdiği Türkiye’ye gidebilmek için her şeyi göze alan Mustafa’nın önünde bir engel vardır: Askerlik. Bulgaristan’da askerliğini yapmadığı için polis gördüğü an soğuk terler dökmeye başlayan Mustafa, ne yapıp edip vatanı Türkiye’ye geçmek zorundadır. Ancak bunu tek başına başarabilmesi mümkün olmadığı için kendisine yardımcı olacak başka insanlara da ihtiyacı vardır. İşte tam da bu noktada devreye Fehim ve Ramazan isimli yoldaşlar girecek, Mustafa’nın zorlu yolculuğunda kendisine arkadaşlık edeceklerdir. Bulgar askerleri tarafından yakalanmak istemeyen ve bunun için çeşitli zorluklara göğüs geren Mustafa’nın hikayesi, sizleri de derinden sarsacak.

Öyle ki, yerli yapımı olan bu film izlerken zaman zaman gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Bulgaristan’daki Türk vatandaşlarının yaşadıklarını daha iyi anlamanıza ve bunu sağlarken bol bol gözyaşı dökmenize sebep olacak bu film, aslında zevkli bir göçmen hikayesini esas alıyor. Türkiye ile özdeşleşen ezan ve bayrak gibi motiflerin de sık sık işlendiği film izleyenlerin ceberut Bulgar yönetiminin Türklere ne tür zulümler ettiğini daha iyi idrak etmesini sağlıyor. Her ne kadar güzel ve başarılı olsa da, elbette bu filmi beğenmeyenler de var. Yapılan eleştirilerin çoğu kostümlerin yapay durması ve senaryonun başarısız olması üzerine yoğunlaşıyor. Ancak bu noktada en doğru kararı yine siz izleyenler vereceğiniz için, eleştirilere fazla kulak asmadan bu filmi izlemeniz tavsiye edilir. Bunun için internet ortamında bulunan fragmanlarını izleyebilirsiniz. iMDB isimli internet sitesinin; Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy ve Sedat Kalkavan gibi isimlerin rol aldığı söz konusu filme 10 üzerinden 6,5 puan verdiğini de belirtmek gerekir.


Dönemin şartlarını en iyi şekilde yansıtmaya çalışan Kaçış 1950 filmi, isminde de anlaşılacağı üzere 1950 ila 1970 arasında komşu ülkemiz Bulgaristan’da yaşanan mezalimi konu edinmekte. Neredeyse 1 sene önce, 10 Nisan 2015 tarihinde vizyona giren Kaçış 1950 filmi; dram ve savaş filmi seven izleyicilerin göz zevkini doldurmayı başarmış durumda. Düşük not vermeyi seven sinema eleştirmenlerinden de geçer not almayı başaran bu film, internet ortamı üzerinden de izlenebilir durumda. Sinemada izleme imkanı bulamayan kişiler internetin sağladığı bu kolaylıktan faydalanabilir ve arama motorunda Kaçış 1950 2015 izle şeklinde bir arama yaparak bu güzel sanat eserini seyretmeye başlayabilirler. Seyir zevkini daha üst seviyelere taşımak adına, film izlemek için tercih edeceğiniz sitenin filmleri 720p kalitede paylaşıyor olmasına dikkat edin. Tarihi olayları konu alan ve yer yer aksiyon sahnelerinin de bulunduğu bu filmi bulanık ve piksel piksel bir şekilde izlemek istemezsiniz, değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.