Öne Çıkanlar tük konsolosluğuna saldırı paralel devlet yapılanması çift sim kartı kırşehir demirtaş

Bora 12, ordumuzda ve iç güvenlik birimlerinde kullanılmak üzere keskin nişancı tüfeği olarak isimli tüfeği tasarlanmış olup, tamamı Türk üretimi olan bir silahtır. Sık kullanılmadığı için çok duymuş olmadığımız, fakat özellikleri itibarıyla önemli bir silahtır.

KANAS'A RAKİP

Bilindiği üzere dünyadaki en ünlü keskin nişancı silahı kanas silahıdır. Ve dünyadaki en büyük pazar payına sahip silah yine bu kanas silahıdır. Kanas dünya üzerinde en çok bilinen keskin nişancı silahı olma özelliğini de elinde bulundurmaktadır.

JMK Bora 12'nin özellikleri nelerdir?




Türkiye’nin yapmış olduğu ilk uzun menzilli keskin nişancı tüfeğidir. 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olup, bu çalışmalar sonucunda seri üretime geçilmiştir. Bora 12 silahının namlu çapı 7,62 milimetredir. JMK Bora 12 silahının tesirli menzili 1200 metre olup, 1000 metreye kadar nokta hedef atışı yapabilmektedir.

JMK Bora 12 silahı ülkemiz silahlı kuvvetlerinde ve iç güvenlikte kullanılması ile birlikte bazı Avrupa ülkelerine de ihraç edilmektedir. Bu silahı en çok ihraç ettiğimiz ülke Azerbaycan ülkesi olup, 2009 tarihinden beri bu ülkeye ihraç edilmektedir.

ULUSLARARASI YARIŞMADAN BİRİNCİ ÇIKTI



JMK Bora 12 keskin nişancı tüfeği, kendi sınıfının en iyilerinden bir tanesi olup atış testlerinde oldukça başarılı sonuçlan almıştır. Hatta Pakistan'da yapılan Uluslararası atış yarışmasından da birinci olarak çıkmıştır.

Bora 12 keskin nişancı tüfeği bu isminden ziyade JNG 90 adıyla da bilinmektedir.
Bora 12 keskin nişancı tüfeği yukardaki özelliklerinin yanında 4,8 kilogramlık bir ağırlığa sahiptir. Her ne kadar piyade tüfeklerine nazaran ağırlığı biraz fazla gözükse de keskin nişancı tüfeklerinde normal bir ağırlığa sahiptir. Uzun menzilli bir keskin nişancı silahı olması sebebiyle 1 metrenin üzerinde bir namlu uzunluğuna sahiptir. Toplam namlu uzunluğu 108 santimetredir.
Kurşunun namludan çıkış hızı saniyede yaklaşık 840 metredir. Bu hız da gösteriyor ki, namludan çıktıktan sonra tesirli menzili olan 1200 metredeki hedefe yaklaşık olarak 1,5 saniye de ulaşmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.