Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

NASA Mars'la ilgili yeni bir keşfe imza attı! İşte o bilim dünyasını şaşırtan gelişme...
 
Mars'la ilgili araştırmalar sürüyor! Kızıl Gezegende sıvı halde su bulundu açıklamasıyla bilim dünyasını yerinden oynatan NASA, Kızıl Gezegen'le ilgili yeni bir keşfi kamuoyuyla paylaştı. NASA, Mars'ın karbondioksit ağırlıklı atmosferinin bundan milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığını ileri sürdü.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'la ilgili merakla beklenen yeni açıklamasını yaptı.

"Mars Atmosferi ve Değişen Evrimi" (MAVEN) misyonu kapsamında toplanan bulguların sonuçlarını açıklayan NASA, Mars'ın karbondioksit ağırlıklı atmosferinin bundan milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığını duyurdu.

Bu keşif, bir zamanlar Dünya benzeri bir gezegen olan Mars'ın nasıl soğuk ve çölleşmiş bir gezegen haline geldiği konusunda büyük ipuçları veriyor.

Washington'daki NASA merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan astronot ve NASA yöneticisi John Grunsfeld, "Mars'ın bir zamanlar hayat belirtisi olan sıvı halde su bulunmasını destekleyecek kadar ılık bir atmosfere sahip olduğu görülüyor" dedi.

DÜNYA MANYETİK ALANLA KORUNUYOR

Mars'ta Dünya'daki gibi bir küresel manyetik alan yok. Bu alan Dünya'yı Güneş fırtınalarının neden olduğu ultraviyole radyasyon, yüksek enerjili gaz patlamaları ve manyetik partiküllerden koruyor.

Mars'ın yörüngesindeki MAVEN uzay aracının topladığı bilgileri aktaran NASA, soz konusu Güneş fırtınalarının şu an da Mars'ın atmosferinde saniyede 100 gram gaz kaybına neden olduğunu açıkladı.

Bilim insanlarına göre, Mars'ın atmosferinin parçalanmasına yol açan gelişmelerin üzerinden, 3.7 ila 4.2 milyar yıl arasında bir zaman geçti.

PEKi SUYA NE OLDU?

MAVEN, Mars'taki suya neden olduğu konusunda ise henüz kesin bir sonuca ulaşamadı. Ancak bilim insanlarına göre iki ihtimal var: Ya atmosfere kaçtı ya da buzulların altında kaldı.

Güneş'in atmosferinden gelen ve saatteki hızı 1,6 milyon kilometreye ulaşan proton ve elektron gibi partiküllerin akımı, güneş fırtınası olarak adlandırılıyor.

NASA, Eylül ayı sonunda yaptığı açıklamada da, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.