Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

"Ölüm Yıldızı" Dünya’yı koruyacak!

‘’Ölüm Yıldızı’’ kurgusal bir uzay istasyonu ve galaktik bir süper silah olarak ünlü bilim-kurgu filmi Star Wars’ta yer alıyordu.

İstasyon, sahip olduğu ‘’süper lazer’’ sayesinde koca bir gezegeni bir atışta yok etme kapasitesine sahipti.

Kaliforniya Üniversitesi bilim insanlarının üzerinde çalıştıkları ‘’Meteorları Hedefleyen Yönlendirilmiş Enerji Konsepti’’ ise gezegenleri yok etmek yerine, Dünya’ya çarpma potansiyeli olan meteorların yok edilmesini ön görüyor.

Aynı üniversiteden Qicheng Zhang, Dünya yörüngesine yerleştirilmesi düşünülen bu süper güçlü lazer ışını istasyonunun günümüz teknolojisiyle artık bir hayal olmaktan çıktığını belirtti.

SANİYEDE BUHARLAŞTIRDI

Söz konusu teknoloji, bir bazalt kütlesine lazer ışını doğrultulmasıyla laboratuvarda test edildi.Deney sonucunda katı haldeki bazalt kütlesi buharlaşarak yok oldu.

Bazalt, meteorlara benzeyen volkanik yapısıyla biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.