Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

Telefona gelen bu mesaja dikkat! Eğer tıklarsanız...

İZMİR İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise bu dolandırıcılık yöntemini fotoğraflı olarak sosyal paylaşım sitesindeki profilinden paylaşarak uyarıda bulundu.

Dolandırıcılık yönteminin fotoğrafını koyan Uzunkaya, fotoğraf üzerine; "Lütfen..! Bu vb. uyarılarda kesinlikle hesap bilgilerinizi girmeyin. Hesabınız varsa doğrudan bankanızla temas kurun. Lütfen..! Bu uyarıyı tüm tanıdık, dost, arkadaş, vb. irtibatlarınızla paylaşın...' notunu yazdı.

Yeni dolandırıcılık yönteminde, dolandırıcılar cep telefonlarına banka gibi mesaj göndererek, gönderilen link aracılığıyla vatandaşların banka bilgilerini kolaylıkla ele geçirdiği, böylelikle dolandırıcıların rahatlıkla vatandaşların bankadaki hesaplarını boşalttığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.