Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

Türk mühendisleri tarafından geliştirildi
Drone Killer (mini insansız hava aracı katili), Türk mühendisleri tarafından yüzde yüz yerli ve milli olarak geliştirildi. 
Drone'lar son zamanlarda yüksek erişilebilirlik ve düşük maliyetleri sebebi ile yaygın olarak kullanılmaya başlandı.




Yapısal özellikleri sayesinde küçük bir alan kaplayan Drone'lar yüksek uçuş irtifaları sebebi ile tabanca ve tüfekler ile vurulması zor hedefler. 




Özellikle miting, konser, stadyum ve benzeri halka açık etkinliklerde ateşli silahlarla durdurulmaları ciddi sakıncaları beraberinde getirmektedir. 

Drone killer tarzı silahları dünyada sayılı ülkeler üretebiliyor. Türkiye de bu ülkeler arasında yerini aldı. 



Drone Killer, Drone ile komuta kontrol arasında yüksek hızda elektronik harp teknolojisi uyguluyor. Elektromanyetik saldırıya maruz kalan Drone'lar komuta kontrol ile bağlantıyı kaybederek etkisiz hale getiriliyor. 



PKK/PYD ve DAEŞ gibi terör örgütleri, terör faaliyetlerinde droneleri sıklıkla kullanıyorlar.  Ülkemizin doğusunda ki terör operasyonlarında BTÖ'nün Drone'leri aktif bir şekilde kullandığı görülüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.