Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ahmet davutoğlu

Türkiye'den dev hamle!

 
64. Hükümet'in eylem planı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Bu planda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandığı duyuruldu.


Ajans; Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyecek..Uzay teknolojilerinden yararlanacak olan ajans; tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet sunacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı milli haberleşme uydusu geliştirme Ar-Ge'sini başlatarak uydu teknolojileri alanında Uydu Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi'nin (USET) yapımına yaptığı katkıyla uzay teknolojileriyle ilgili çok önemli kazanımların öncülüğünü yapılıyor.

"TÜRK NASA"SI OLACAK

"Türk NASA"sı olması planlanan ajansın temel amacı Türkiye'nin uzayla ve yörünge haklarıyla ilgili menfaatlerini korumak. Ajansın merkezinin Ankara olması planlanıyor. Ajans, uluslararası uzay ve uydu örgütleriyle işbirliği içinde olacak.

DERİN UZAY ARAŞTIRMALARI YAPILACAK

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

Bu yılın ilk yarısında TBMM'ye sunulması planlanan tasarının yasalaşmasıyla Ajansın kurulması için ilk adım atılmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necdet 8 yıl önce

Mükemmel