Öne Çıkanlar barbaros şansaş Tuğrul türkeş yangın bomba simon kjaer

Twitter çok yavaşladı! Nedeni IŞİD - Anonymous sibe savaşı mı?
Twitter'de dün dünya çapında yavaşlama görüldü, erişim sorunu yaşandı. İddialara göre bu yavaşlığın sebebi IŞİD ile Anonymous arasında geçen siber saldırılar. Paris saldırılarının ardından ünlü hacker grubu Anonymous terör örgütüne savaş açmış ve  twitter’daki 5 bin IŞİD hesabının kapatılması neden olmuştu. İntikam için harekete geçen IŞİD'in hacker grubu twitter'a saldırı düzenledi.

Dünyanın popüler sosyal paylaşım platformlarından Twitter’a erişim dün dünya çapında aksadı. Şirketten yapılan açıklamada yaşanan aksaklıklara teknik sorunların neden olduğu belirtildi. Aksaklıkların Türkiye’yi de etkilemesi üzerine açıklamalarda bulunan Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a kısa süreli erişim sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, “Sorun bizden kaynaklı değil” dedi. Kent, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının karşılaştığı erişim probleminin, dünyanın farklı noktalarında da yaşandığını söyledi.

Twitter geçtiğimiz hafta Paris’te yaşanan terör saldırılarında da gündeme gelmiş hatta saldırganların da kullandığı iddiasıyla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Hacker grubu Anonymous, kısa bir süre önce yaptığı duyuruda Twitter’da aktif olan en az 5 bin IŞİD taraftarı hesabı kapattığını duyurarak terör örgütüne sanal savaş ilan etti.


IŞİD ise sanal dünyanın kendi kontrollerinde olduğunu ileri sürerek Anonymous’u yok edeceği tehdidinde bulundu. Dün Twitter’ın kısa süreli iletişim sorunları yaşaması da bu bağlamda servisin IŞİD’in sanal saldırılarına hedef olduğu yönünde söylentilere neden oldu.

OYUNDAN İLETİŞİMİ BİTİREBİLİR


Paris saldırılarının ardından sokaklarda yaşanan savaş benzeri görüntüler sanal dünyaya da sıçradı. Hacker grubu Anonymous
ve IŞİD sanal ortamda birbirlerine karşılıklı olarak savaş ilan etti. Uzmanlar, Anonymous’un genç dünya çapındaki kadrosuyla özellikle IŞİD’in Play Station gibi oyun konsolları ve oyun uygulamaları üzerinden haberleşmelerini engelleyebileceğini belirterek bunun terör örgütüne büyük zarar verebileceğini vurguladı.

habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.