Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

WhatsApp tuzağına düşmeyin!

900 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dolandırıcıların yeni uğrak yeri olmaya başladı.

Dolandırıcıların yöntemiyse şöyle; WhatsApp üyeliğinizi yenilemenizi söyleyen bir mesaj geliyor. Bu mesaj, aslında sahte olan, tuzak mesajı Mesaj içerisindeki bağlantı "Whatsapp.com" şeklinde görününüyor fakat dokunduğunuzda başka bir bağlantıya gidiyor. Bunun nedeniyse dolandırcıları gerçekte sizi yönledirmek istediği web sitesini HTML kodunda gizlemiş olması. Bağlantıya dokunduğunuzda kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz sahte bir sayfa açılıyor.

Üyeliğinizi yenilemeye yönelik bir sayfa gibi görünse de bilgilerinizi gördüğünüzde üyeliğiniz yenilenmiyor; fakat kredi kart bilgileriniz dolandırıcılarının eline geçmiş oluyor. Kullanıcıların bu mesaja dikkat etmesi ve gelen mesajı direk silmesi gerekiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.