Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Basit Lif Modeli

Basit Lif Modeli Bugün basit yuvarlak lif yapımı nasıldır size adım adım anlatacağız. İnternetin popüler lif modelleri arasında yer alan bir modeli anlatacağız. Çok kolay ve hızlı halledilebilen bu lifimizi çift renk ile süslüyoruz. Siz de bu anlatımla kolaylıkla çift renkli, basit, yuvarlak lif yapımını öğrenebilirsiniz.. Lifimize yedi adet zincir atarak başlıyoruz. Yedi zincirin ardından tığımızı bir ip alarak ilk zincire batırıyoruz.

Oradan bir ip alıp çıkarak bir yuvarlak elde etmiş oluyoruz. Ardından üç zincir daha çekiyoruz ve ipimizi yuvarlağımızın içinden geçirerek ikili tırabzan elde etmiş oluyoruz. Üzerine iki zincir daha çekerek yuvarlağın içinden bir ip daha alıyoruz, kapatıyoruz ve üzerine iki zincir daha atıyoruz. Bu şekilde aralarına ikişer zincir çekerek toplamda 12 adet fıstıkla yuvarlağımızın etrafını çeviriyoruz.



12 adetin ardından fıstıkları, ipi sıranın ilk zincirine batırarak kapatıyoruz. Yuvarlağın içinden bir ilmek daha alıp kapattıktan sonra diğer rengimize geçiyoruz. Farklı renkli ipi alıp ilk ipimizin zincirinin içinden geçiriyoruz ve yeni iple bir zincir atıyoruz. Ardından bir ip daha alarak tığımızı alttaki yuvaya batırıyoruz. Burada üç adet ilmek atıyoruz ve uçlarını kapatıyoruz. Üzerine bir zincir çekerek diğer yuvaya geçiyoruz.

Oraya da üç ilmek atıp kapatıyoruz. Bu şekilde 12 yuvanın her birine üçer adet ilmek geçirip fıstıklar yapıyoruz. Yuvalar bittikten sonra ipimizi alıp, ilk yaptığımız zincire batırıyoruz. Bu şekilde yuvarlağımızı kapattıktan sonra ilk rengimizi tığımıza tekrar alıyoruz ve aynı şekilde yuvadan üçer adet ilmek alıp kapatarak lif örneği çıkarmaya devam ediyoruz..  

Bu işlemi yine demin ki gibi 12 kez yapıyoruz. Yuvalar tamamlandıktan sonra ilmeğimizi, bu sıranın ilk zincirinin içinden alıyoruz ve sırayı kapatıyoruz. Bu şekilde lifimizin örneği ortaya çıkmaya başlıyor. Yine diğer ipimize geçiyoruz ve aynı işlemi tekrarlayarak tüm yuvalara üçlü fıstıklar yapıyoruz. Sıra bittikten sonra, sıranın ilk zincirine ilmeğimizi geçirip sırayı kapatıyoruz ve diğer renge geçiyoruz. Bu işlemi, lifiniz istediğiniz boyuta gelene kadar yapabilirsiniz. Böylelikle yuvarlak lifinizi hazırlamış bulunuyorsunuz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.