Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Fatih’te Neler Oluyor? Emlak Piyasası ve Ev Fiyatları…

Fatih’te Neler Oluyor? Emlak Piyasası ve Ev Fiyatları…
 

Tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da konut fiyatları giderek artış gösteriyor. Bu neden ile satılık daire ararken oldukça geniş düşünmek lazım.

Ayrıca dairenin bulunduğu bölgenin yatırım için uygun olup olmadığına karar verirken dikkatli olmak gerekiyor. Bunların yanı sıra İstanbul'un hemen hemen her semtinde gün geçtikçe yeni konutlar yükselmeye devam ediyor. Özellikle gerçekleştirilen konut projeleri sayesinde İstanbul yatırım açısından giderek değerlenmeye devam ediyor.

Fatih'te Huzurlu Bir Yaşam

İstanbul'un pek çok ilçesi gibi Fatih de sakinlerine cazip bir yaşam alanı sağlıyor. Şehrin gözde ilçelerinden biri olan Fatih'in kökleri eskiye dayandığı için yerleşik ve belirli bir sosyo kültürel yapıya sahip. Tüm bu özellikle pek çok yatırımcının Fatih'te satılık daire aramasına öncü oluyor. 

Fatih, satılık ev olanakları ile cazip imkanlar ile dolu olsa da özellikle sakin ve yerleşmiş kültüre sahip bir ilçe olması nedeni ile de talep görüyor. İlçede 417 bin kişi ikamet ediyor. Ayrıca A+ bir sosyo kültürel yapıya sahip olması dikkat çekici. Bir ilçenin yatırımcı için cazibe merkezi haline gelmesindeki önemli konulardan biri de ulaşım imkanları olmakla birlikte ilçe pek çok ulaşım imkanına sahip.

Fatih Satılık Daire Fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Fatih satılık daire fiyatları 2003 yılından bu yana artış göstermekte. Fatih özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bir ilçe. Bunu ilçenin yaş ortalamasına bakarak anlamak da mümkün. İlçedeki değişen kiracı profili de yine öğrenci nüfusundan kaynaklanıyor. Çünkü ilçeye yakın pek çok fakülte bulunuyor. Bu da ilçeyi öğrenci açısından da cazip bir merkez haline getirdi.
 

Fatih satılık daireler bakımından yatırımcısına kısa süre de harcadığı parayı amorti etme imkanı sağlıyor. Bu doğrultuda ilçeden alınan bir daire kendini ortalama 19 yılda amorti ediyor. Yine Zingat.com Bölge Raporu’na göre ilçede 100 metrekarelik en düşük kiralık daire fiyatları 1.370 TL civarında bulunuyor. Konut projelerinin yanı sıra eski evleri ile de Fatih, satılık daire konusunda farklı seçenekleri bünyesinde barındırıyor. 
 

Fatih, satılık evler konusunda geniş bir fiyat aralığı sunuyor. Bu doğrultuda ilçede 305 bin TL ile 509 bin TL arasında değişen bir aralıkta konut satın alabilmek mümkün. Fatih'te 100 metrekarelik satılık daire için ortalama 407 bin 609 TL’lik bir bütçeyi gözden çıkarmak gerekiyor. Fatih, satılık evler açısından zengin bir ilçe olduğu için alıcısına 1+1'den 4+1'e kadar alternatif sunabiliyor. Ayrıca müstakil satılık daire imkanlarını da değerlendirmek gerekiyor. 

İlçede Şehremini, Haseki Sultan ve Aksaray gibi mahallelerde satılık daire fiyatlarında sürekli bir artış söz konusu. Çünkü ilçenin en çok tercih edilen bölgeleri arasından bulunmak ile birlikte demografik yapı bakımından da diğerlerine nazaran daha gelişmiş özelliklere sahip bu mevkiler. Fatih şehrin kalbi olarak bilinen Tarihi Yarım Ada'ya yakınlığı ile de cazibesini her dönem koruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.