Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Sandalye Seçimi Nasıl Yapılır?
Sandalye Seçimi Nasıl Yapılır?
Gerek dışarıya çıktığımızda oturduğumuz cafelerde, gerek yemek yemek için seçtiğimiz restoranlarda, gerek evlerimizde yemek masasının etrafında, televizyonun karşısında ya da balkonlarda gerekse gittiğimiz otellerde yani kısacası gün içinde bulunduğumuz her yerde sandalyeler mevcuttur. Sandalyeler oturup dinlenmek, ayakta kalmamak amaçlı kullanılmaktadır. Her yerde kullanılan sandalyelerinde bir çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle son zamanlarda sandalye çeşitleri ve sayıları bir hayli artmıştır. Kullanıldığı yere göre özellikli, konforlu ve kullanışlı sandalyeler mevcuttur. Yine kullanıldığı yere göre sandalye özellikleri de değişmektedir. Bu değişen özelliklerin en başında sandalyenin üretildiği malzeme gelir. Örneğin Metal sandalyeler, plastik sandalyeler, ahşap sandalyeler, rattan sandalyeler gibi bir sürü türü vardır. Metal sandalyeler, kullanım kolaylığı, çok yer kaplamaması ve dayanımı için tercih edilirken, ahşap sandalyeler konforu ve görünüşü ile tercih edilir. Sandalye seçimini rahatlıkla yapabilmek için öncelikle kullanılacağı yer ve kullanılma amacı belirlenmelidir. Restoranlarda kullanılacak sandalyeler daha şık, daha az yer kaplayan, konforlu sandalyeler olması gerekir. Bunun aksine dış ortamda ve ortak kullanım alanlarında kullanılacak sandalyeler, herhangi bir yağmur yağma durumunda ve ıslanma durumunda su geçirmeyecek, dayanımı yüksek olup hemen eskimeyecek türde olmalıdır.
Sandalye Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular
Sandalye seçimi yaparken sandalyeyi alacağınız yer, kullanma amacınız, ne sıklıkla kullanılacağı gibi konular sandalye seçiminize etki edecek konulardır. Alacağınız sandalyelerin kullanılacağı yer estetik görünüşe sahip bir yer ise renk uyumu olmalı aynı zamanda konforlu ve kullanışlı yani ergonomik olmalıdır. Sandalyenin kullanılacağı yer daha basit bir yer ise daha ucuz, kullanımı kolay ve pratik sandalyeler tercih edilmelidir. Kullanılma amacı da sandalye seçiminde önemlidir. Bir yemek yerken kullanılan sandalyeler yemek yiyen kişinin rahat etmesini yemek yerken rahatsız olmamasını sağlamalıdır. Aynı zamanda sandalyenin masayla uyumu önemlidir. Sandalyeler masaya göre çok alçak ya da çok yüksek kalırsa yemek yiyen kişiyi rahatsız eder ve rahatını engeller. Eğer kullanma amacınız dinlenmek ise daha rahat, konforlu, yumuşak ve rahat bir pozisyonda oturmanızı sağlayacak sandalyeler tercihiniz olur. Kullanım sıklığı da sandalye seçiminde bir diğer önemli noktadır. Kullanım sıklığı çok fazla olan sandalyeler kısa sürede yıpranır ve istenmeyen olaylar yaşanmasına neden olabilir. Oturan kişi sandalyenin kırılması sonucu düşebilir ve zarar görebilir. Bu açıdan çok sık kullanılan sandalyelerin plastik yerine metal sandalyelerden tercih edilmesi gerekir ya da ahşap sandalyeler yerine palstik sandalyeler tercih edilebilir. Metal sandalyeler plastik sandalyelere göre daha uzun süre dayanım gösterir. Bu gibi etkenler göz önüne alındığında sandalye seçimi yapmak hiç de kolay değildir. İnsanlar günlük yaşantılarında her yerde sandalyeler ile karşılaştıkları için her çeşit ve her tür sandalyeleri görebilmektedirler ve seçimlerini daha önce kullandıkları tarza ve çeşide göre yapabilmektedirler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.