Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

IŞİD operasyonunda önemli detay!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin geçtiğimiz çarşamba günü Silivri'de bir villaya yaptığı baskında gözaltına alınan 3'ü Suriyeli, 2'si İngiliz, 1'i Lübnan'lı toplam 6 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Yakalanan IŞİD'lilerin cep telefonları ve bilgisayarlarında inceleme yapan TEM ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatlarını tespit etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Silivri Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

CİHATÇI JOHN'U TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden Aine Lesley Davis'in, "Cihatçı John" olarak bilinen Muhammed Emwazi'yi kişisel olarak tanımadığını, fakat aynı bölgelerde bulundukları için "Cihatçı John" olarak ismini duyduğunu söylediği öğrenildi.

MİT VE EMNİYET İSTİHBARAT EKİPLERİ ADIM ADIM İZLEDİ

Edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet İstihbarat ekipleri 6 şüpheliyi 2 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmasıyla takibe başladı. Yaklaşık 8 gün Silivri'de bir villada kaldıklarını belirledi ve ardından operasyonun düğmesine basıldı. Operasyon sonucu geçtiğimiz çarşamba günü Silivri'de bir villaya baskın yapıldı ve yakalanan 3'ü Suriyeli, 2'si İngiliz, 1'i Lübnan'lı toplam 6 şüpheli terörle mücadele uzmanlarınca sorgulandı. Sorgulama sonucu, “Cihatçı Johnö takma ismiyle dünyada tanınan IŞİD militanıyla bağlantılı olduğu belirtilen Aine Lesley Davis'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin İstanbul'da sansasyonel eylemler planladıkları bilgisi yabancı basına yansıdı. Emniyet yetkilileri sansasyonel eylem planlarıyla ilgili haberleri yalanlamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.