Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

ABD'den Türkiye'ye bir FETÖ ihaneti daha!

Adalet Bakanlığınca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili ABD'ye gönderilen iade dosyaları ve geçici tutuklama talebinin henüz mahkemelere bile gönderilmediği ortaya çıktı.

MAHKEMEYE HENÜZ İLETİLMEDİ

Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin girişimlerine rağmen ABD, Gülen'in iadesi ve geçici tutuklama talebine ilişkin herhangi bir adım atmadı.

ABD'ye Gülen'le ilgili 4 ayrı iade dosyası ve 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebi gönderildi. Ancak bu belge ve bilgilerin ABD Adalet Bakanlığınca ilgili mahkemelere iletilmediği belirlendi. 


ABD İLE İADE TRAFİĞİ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Feto'nun iadesiyle ilgili süreç başlatılmış, Adalet Bakanlığı 19 Temmuz 2016'da ABD'ye Gülen hakkında 4 ayrı iade dosyası göndermişti. 10 Eylül 2016'da ise FETÖ elebaşı Gülen'in 15 Temmuz darbe teşebbüsü nedeniyle geçici tutuklama talebi de ABD Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

ABD Adalet Bakanlığından 22-23 Ağustos 2016'da Ankara'ya bir heyet gelmiş, Adalet Bakanlığı yetkilileri iade dosyasıyla ilgili ayrıntıları ve mevcut delilleri heyetle paylaşmıştı.


 

BEKİR BOZDAĞ 27 EKİM 2016 ABD'YE GİTMİŞTİ!

Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki bir heyet de 27 Ekim 2016'da ABD'ye gitmiş, Bozdağ, ABD'li mevkidaşı Loretta Lynch ile Washington'da görüşmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.