Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Halep'te Şii milisler kara harekatı başlattı

Halep'in doğusunda Suriye rejim kuşatmasındaki bölgede bulunan İranlı General Cevat'ın komuta ettiği Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı, Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı bünyesindeki Şii milisler saldırıya geçti. 

BİNLERCE MİLİS, SİVİLLERİN OLDUĞU BÖLGEYE SALDIRIYOR

Binlerce Şii milis, 6 kilometrekarelik alanda sıkışan onbinlerce sivil ve muhaliflerin elindeki İzaa mahallesini, Cübbul Şelebi'nin kalan kısımlarını ve Firdevs mahallesindeki Haj köprüsünü almaya çalışıyor. Şiiler topyekün saldırıya geçti. Muhalifler ise direniyor. 

TÜRKİYE VE RUSYA MUTABAKAT SAĞLAMIŞTI

Şii milislerin operasyon düzenlediği yerler, Türkiye'nin arabuluculuğunda rejim güçleri adına Rusya ile sağlanan mutabakatla sivillerin tahliye edilmesi öngörülen yerler... 

SİVİLLER TAHLİYE EDİLECEKTİ

Dün akşam saatlerinde sağlanan ateşkesin ardından bu bölgelerden sivillerin tahliyesi için hazırlıklara başlanmıştı. İranlı General Cevat komutasında başlayan saldırının, Türk ve Rus yetkililer arasında ateşkes ve tahliyelerin hayata geçirilmesi için görüşmeler yapıldığı sırada gerçekleşmesi dikkati çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.