Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

İngilizler 100 yıl sonra o sözü yine söyledi!
BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Daily Telegraph gazetesi için bir makale kaleme alan sözde tarihçi akademisyen Mark Almond, "Türkiye Avrupa'nın yanı başındaki hasta adama mı dönüşüyor? Suriye'deki radikal cihatçıların Taliban benzeri bir tehdit oluşturduğu bir Pakistan örneğine mi benzemeye başladı?" dedi.

Osmanlı'nın son dönemlerinde, Osmanlı için kullanılan "hasta adam" benzetmesi, Türkiye için de aynı benzetme kullanıldı

Yazısında, "Şiddetin tırmandığı kriz dönemlerinde insanlar sorunları çözebilecek güçlü bir lider arar. Peki ya zaten güçlü bir lider iktidardayken ülke terörizmin yarattığı kaosun içindeyse?" ifadelerini kullanan küstah Almond, Erdoğan'ın kontrolden çıktığını iddia etti. Küstah akademisyen Kürtleri ise terör örgütü PKK ile bir tutarak sanki Kürt vatandaşlarla mücadele veriliyormuş algısı oluşturdu

ERDOĞAN'A ALÇAK HAKARETLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Toplumu tehdit edenleri bertaraf edemeyen bir kontrol hastası." ifadelerini kullanan küstah yazar Mark Almond, Batılı ülkelere boyun eğmeyerek dik duruşlu bir tavır takınan Erdoğan'ın yönetim tarzını hazmedemeyerek "kaprisli yönetim tarzı" nitelemesinde bulundu. Terör örgütü PKK operasyonlarını ve Fırat Kalkanı Harekatını da hazmedemeyen sözde akademisyen, tehditlerin artmasını ise buna bağladı.

ABD'Yİ BIRAKTI RUSYA'YA GİTTİ

Türkiye'nin ABD'yi terör saldırılarının arkasındaki ülke gibi görmesinden yakınan küstah akademisyen Rusya ile ortak olunmasından ise rahatsız oldu. İşte o ifadeler:

"Erdoğan'ın dış politikası da Rusya ile İran'la düşmanlıktan ortaklığa dönerken, Batı'daki en önemli müttefiki ABD, Türkiye'deki terör saldırılarının arkasında olmakla suçlandı.

"Erdoğan döneminde Türkiye ekonomisi hızlı büyüme döneminden hızlı düşüşe geçti. Bir ara Müslüman toplum ile piyasa ekonomisini bir arada barındırma mucizesini gerçekleştirmiş gibi duruyordu. Ancak Suriye ile Irak'taki savaşların etkisi ve terör saldırıları turistleri ülkeden kaçırdı, Türkiye ekonomisini de derin bir resesyona hazırladı."

DARBE OLMAMASINDAN YAKINDI

Küstah yazar Türkiye'de eskiden darbe ile yola getirildiğini belirterek "Türkiye'de eskiden güçlü askeri liderler kamusal düzeni yeniden tesis etmek için -genellikle kanlı yollara başvurarak- devreye girerlerdi." ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH 'HASTA ADAM' BENZETMESİ

Türkiye'nin "hasta adam"a dönüştüğünü öne süren küstah İngiliz, "Türkiye Avrupa'nın yanı başındaki hasta adama mı dönüşüyor? Suriye'deki radikal cihatçıların Taliban benzeri bir tehdit yarattığı bir Pakistan örneğine mi benzemeye başladı? Maalesef on yıllarca bölgede model ülke olarak gösterilen Türkiye, önünü Pakistan'ın açtığı yoldan yokuş aşağı ilerliyor." ifadelerinde bulunarak asıl niyetini ortaya koydu.

AK Parti içerisine de fitne sokmayı amaçlayan İngiliz akademisyen, "Belki iktidar partisi içerisinde Erdoğan'ın gücü tekeline almasından rahatsız olanlar vardır. Ancak Erdoğan'a karşı çıkacak cesaretleri ya da yeterli sayıları olduğundan şüpheliyim." ifadeleriyle ümitsizliğini de beyan etti..

İngiliz yazar "Türkiye'nin acıları dinmeyecek gibi duruyor. Ancak ülkenin hassas jeopolitik konumu düşünüldüğünde Türkiye'nin istikrarsızlaşmasının Batı için de istikrarsızlık anlamına geleceği unutulmamalı." ifadeleriyle de Türkiye'ye muhtaç olduğunu da söylemekten çekinmiyor
Mark Almond, Oxford Üniversitesi'nde öğretim görevlisi. Modern Tarih alanında ders veriyor. Bu yıl içerisinde 'Laik Türkiye'nin kısa tarihi' adlı bir kitap çıkarmaya hazırlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Bademci 7 yıl önce

Ey ıngiliz surusu şunu unutmayın bu söylediklerinizi hepinize geçireceğiz hasta adam kimmiş göreceksiniz birliğimizi bozamiyacaksiniz.bayragimizi indiremiyeceksiniz,bu millete diz cokturemiyeceksiniz.sizleri illerimizden alıp osmanlı toprakları içinde TÜRK bayrağının altında köpekler gibi yalvartmaz isek bize de Müslüman demesinler

Avatar
Mamo 7 yıl önce

Onlara giren çıkan ne

Avatar
fatsali osman gedik 7 yıl önce

ulan serefsizler ulan yavsaklar butun teror orgutlerine her turlu destegi veriyorsunuz ulkemizin buyumesinin ve yatirimlarin durmasi icin gece gunduz bize dusmanlik yapiyorsunuz ama basaramayip onbeslediginiz domuzlarin pisliklerinde kudura kudura bogulacaksiniz. sizin ozleminiz o eski turkiye geride kaldi uyanin ey domuz lesleri uyanin. rabbim ulkemize ihanet ve hainlik edenleri kahretsin. perisan etsin ins. amin

Avatar
Sultan Gülhayat 7 yıl önce

PLAY finished.Mark Almond
Although absent God
Just ALLAH..