Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

İsrail Savunma Bakanı Liberman'dan küstah Türkiye çıkışı

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin ismini açıklamak istemeyen Avrupalı diplomatlara dayandırdığı haberine göre, Avrupalı bakanlarla Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşananlar hakkında konuştuktan sonra İsrail Savunma Bakanı AvigdorLiberman'ın, "Neden sessiz kalıyorsunuz? Erdoğan'a baskı yapacak birçok yönteme sahipsiniz." ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

"PUTİN'İN DAVRANDIĞI GİBİ DAVRANILMALI"

Azılı Türk düşmanı Avigdor Liberman'ın, "Almanya dahil kilit önemdeki AB ülkeleri Erdoğan'a ve Türk hükümetine karşı, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'in davrandığı gibi davranmalı."diye konuştuğu iddia edildi. 

İSRAİL İSTİHBARATININ DA GÜNDEMİ TÜRKİYE

Haaretz'in haberinde ayrıca, İsrail Ordu İstihbaratı Başkanı Tümgeneral Herzl Halevi'nin, geçen pazar günü basına kapalı bir toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceği hakkında "kötümser" olduğunu söyledi. Halevi Mustafa Kemal'i överek "Önümüzdeki beş ya da on yılda Türkiye'de Atatürk'ün mirasının bir önemi kalmayacak. Türkiye'de dini bir radikalleşme süreci gözlemliyoruz." dedi.

TÜRK DÜŞMANI LİEBERMAN KİMDİR?

Kişinev doğumlu olan Liberman 20 yaşında İsrail'e göç etti. Askerlik görevini tamamladıktan sonra sonra Kudüs'teki İbrani Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi masterı aldı. Liberman bir dönem uluslararası hukuk alanında Kiev Üniversitesinde çalışmak için başvurmuş; fakat çalışma başvurusu red edilmiştir. Liberman bir röpartajında red ediliş sebebinin Yahudi oluşu olduğunu beyan etmiştir. Sovyet Yahudileri Siyonist Forumu'nu kurdu ve bir süre yöneticiliğini yaptı. Bir dönem sendikacılık ve gazetecilik ile de uğraştı.

Siyasi hayatı

Liberman, 1993'te Likud partisinin genel müdürü oldu. 1996'dan itibaren bir yıl başbakanı Benyamin Netanyahu 'nun başbakanlık müsteşarlığını yaptı.

1999'da Yisrael Beiteinu (Evimiz İsrail) partisini kurdu. Aynı yıl İsrail meclisi Kneeset'e seçildi ve İsrail-Moldova Dostluk Grubu'nun başkanlığını da yaptı. 2001'de Milli Altyapı bakanlığına getilen Liberman görevinden 2002 Mart'ta istifa etti. 2002'deki seçimlerde de Yisrael Beiteinu ve Milli Birlik Partisi ortak listesinden parlamenter seçildi ve ulaştırma bakanı oldu. Şaron'un Gazze'den çekilme planına karşı çıkan Liberman 2004'te Ariel Şaron tarafından bakanlık görevinden alındı.

2006 Mart ayındaki seçimlerde partsi Yisrael Beytenu 11 milletvekili çıkardı. Ehud Olmert'in liderliğindeki hükümette başbakan yardımcılığı ve Stratejik İşler Bakanlığı görevlerini yürüttü. Liberman ayrıca 2009 yılında Dışişleri bakanı oldu. Şubat 2009'daki seçimlerin ardından Netanyahu'nun kabinesinde dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer aldı.14 Aralık 2012 tarihinde, kendisi hakkında çıkan yolsuzluk suçlamaları üzerine istifa etmiştir.

2013 senesinde tekrar dışişleri bakanı olan Liberman ve 2015'te kurulan yeni hükümette yer almamış ancak 2016 yılında yapılan kabine revizyonu ile İsrail Savunma Bakanı olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Bu ve tüm düşmanlarımız Atatürk'ü savunuyorsa, 55 yaşımdan sonra kesinlikle Atatürk büyük yanlışlar yapmış olmalı, ki bunlar onu hâlâ takdir ediyor. Biz bize öğretildiği kadar biliriz. Düşmanın, senin iyi diye öğrendiğine "iyi" , kötü diye öğrendiğine "kötü" diyorsa; öğretilen o iyiden de kötüden de şüphe etme vakti gelmiştir ve ülkemizde o vakit çoktan geçmiştir bile.