Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi BAL REKLAMLARI türk olmak

Juncker: Varoluşsal krizdeyiz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in, ‘Birliğin Durumu’ konuşması Brüksel için tehlike çanlarının çalmayı sürdürdüğünü bir kez daha teyit etti.  Juncker, “AB, en azından kısmen, varoluşsal krizde” dedi. AB, son dönemde karşı karşıya kaldığı çok sayıda meydan okumanın yanı sıra üye ülkelerin kendi aralarında ve Brüksel’le ilişkilerde yaşadığı sorunların yarattığı olumsuz sonuçların da üstesinden gelmeye çalışıyor. AB’nin onlarca yıllık entegrasyonuna tanıklık ettiğini vurgulayan Juncker, “Üye ülkeler arasında daha önce hiç bu kadar az ortak zemin olduğunu görmedim. Daha önce hiç bu kadar çok liderin sadece iç sorunları hakkında konuştuğunu duymadım. Daha önce hiç ulusal hükümetlerin popülist güçler karşısında bu kadar zayıfladığını ve bir sonraki seçimlerde kaybetme riskiyle felç olduklarını görmedim” açıklamasını yaptı.

‘AVRUPALILAR YORULDU’


(
Jean-Claude Juncker)

Juncker ayrıca Avrupa’da yüksek işsizlikten ve mültecileri entegre etmeye kadar çözülmemiş çok sayıda sorun olduğunun altını çizdi. 

‘BREXIT RİSK DEĞİL’

İngiltere’nin AB’den ayrılma (Brexit) kararına saygı duymakla birlikte bu karardan üzüntü duyduğunu söyleyen Juncker, Brexit’in AB açısından risk olmadığının iddia etti. 

"İDAM CEZASI" RAHATSIZ ETTİ

Juncker "özgürlük ve demokrasiden" söz etti. “Avrupalılar olarak idam cezasına kararlı bir şekilde karşıyız çünkü insan yaşamının değerine inanıyor ve saygı duyuyoruz” dedi.  Juncker bu açıklamasıyla Türkiye'nin iç işleri karışmaya çalıştı. 

‘TAM ÜYELİK OLMAZ’

AP’deki oturumun, en azından Türkiye açısından, en dikkat çeken mesajlarından biri Avrupa Halk Partisi (EPP) Lideri Alman parlamenter Manfred Weber’in “Türkiye önemli bir ortak ve komşumuzla dostluk istiyoruz. Bununla birlikte tam AB üyeliği işlemez” sözleri oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.