Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber erdoğan

Putin: Ne yapalım Türkiye'nin seçimi
Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Kremlin Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Putin, Türkiye'nin özür dilemeyeceğini bildirdiğini hatırlatarak "Ne yapalım bu Türkiye'nin seçimi" dedi.

Bu sırada Türkiye ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Putin şunları söyledi:

BEKLEMİYORDUK

"Müttefiğimiz saydığımız taraftan böyle bir darbe alacağımız aklımızın ucundan bile geçmedi. Türkiye'yi dost bir ülke olarak gördük ve böyle bir hamle beklemedik. Bu nedenle bu saldırıyı ihanet olarak görüyoruz."

RUS UÇAĞI OLDUĞUNU BİLMEMELERİ MÜMKÜN DEĞİL

''Türkiye'nin düşürülen uçağın Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkün değil , Biz Türkiye'yle sadece komşu değil aynı zamanda dosttuk."


KABUL EDİLEMEZ

"Pilotumuz öldürüldü bu kabul edilebilir bir şey değil."

ÖZÜR MESELESİ

"Özür bile dilemeyeceklerini söylediler. Ne yapalım bu Türkiye'nin seçimi."

Putin'in Hollande'ı dinlediği sırada düşünceli gözüktüğü bir an.



"TERÖRİSTLERLE FLÖRT EDENLER"

Putin, konuşmasının devamında bir kez daha "teröristlerle flört edenler" diyerek Türkiye'yi hedef aldı.

"Terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulması konusuna büyük önem verdiğinizi ve yoğun çaba sarf ettiğinizi görüyorum. Bizim pozisyonumuzu biliyorsunuz, bu konuda sizinle ortak çalışma yürütmeye hazırız. Rusya ve Fransa'nın teröre verdiği kurbanlar, iki ülkenin terörle mücadele çabalarını birleştirmesini zorunlu kılıyor. Rusya, uzun zamandır ağır terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor ve ciddi kayıplar veriyor. Bu nedenle Fransa halkının duygularını anlıyoruz."

Bazı ülkelerin teröristlerle flört ederek çıkarları uğruna onlardan yararlanma çabalarının aleyhine döneceğini vurgulayan Putin, Rusya ve Fransa'nın terörle mücadele alanında ortak çalışmaları güçlendirme ve bilgi değişimini artırma konusunda anlaştıklarını söyledi.

'KARA OPERASYONU OLMADAN MÜCADELE BAŞARILI OLMAZ'

Suriye'de kara operasyonu olmadan teröristlerle mücadelenin başarılı olmayacağını belirten Rusya lideri, kara operasyonunun sadece Suriye hükümet ordusunun sağlayabileceğini vurguladı.

'S-400'LER AMERİKAN KOALİSYONUNA KARŞI DEĞİL'

Suriye'de konuşlandırılan S-400 hava savunma sistemlerinin sadece Rus savaş uçaklarını koruyacağını belirten Putin, "ABD önceliğindeki koalisyon ile yaptıklarımıza hiçbir şekilde aykırı değil" dedi.

Suriye'deki Rus savaş uçaklarını S-400 sistemlerinin yanı sıra diğer araçlarının da koruyacağını ifade eden Rusya Devlet Başkanı, bombardıman uçaklarına jetlerin eşlik edeceğini ve elektronik savaş gibi yöntemlerin kullanılacağını da sözlerine ekledi. 

Hollande'dan 'savaşabiliriz' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Putin ile Kremlin'de yaptığı basın açıklaması sırasında konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme sırasındaki konuşmasında Rusya ve Fransa'nın, Paris ve Rus uçağına yönelik terörist saldırılardan sorumlu kişilerin bulunması ve cezalandırılması konusunda müttehit olduklarını, Moskova ve Paris'in terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulmasının gerekliliği konusunda ortak duruşa sahip olduklarını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande konu ile ilgili “Bu bizim ortak trajedimizdir. Suçluları bulup cezalandırma niyetinde müttehidiz” dedi.

"SAVAŞABİLİRİZ"

Putin'in "teröristlerle flört edenler" ifadeleri ile Türkiye'yi hedef alması sonucu Hollande şu açıklamaları yaptı:

“Terörün ortak düşmanımız olduğunu biliyorum. Bu nedenle toprağa, orduya ve finansmana sahip bu teröristleri vurmak için geniş bir koalisyon kurmalıyız. Birlilte nasıl hareket edebileceğimizi görüşmek üzere sizi görmek için Moskova'ya geldim. Böylece ortak düşmana karşı etkili bir şekilde savaşabiliriz.”






0





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.