Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber

Somali'nin başkenti Mogadişu'da otel baskını! En az 11 ölü var...

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba ve silah sesleri yükseldi! Devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı yer olarak bilinen otelin çevresinde üst üste bombalar patladı. İki bombalı saldırının ardından bu kez de silahlı teröristler oteli bastı, güvenlik güçleriyle çatıştı. En az 11 kişinin öldüğü açıklandı. İşte Mogadişu'daki saldırının ayrıntıları...


Doğu Afrika ülkesi Somali bombalı saldırı haberiyle sarsıldı. Başkent Mogadişu'da düzenlenen iki bombalı saldırıda sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Saldırı es- Sahafi otelinin yakınlarında meydana geldi. Devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı yer olarak bilinen otelin yakınlarında bomba yüklü araç havaya uçuruldu. Sonra bir patlama daha meydana geldi.

Saldırganlar silahlarıyla oteli bastı. Güvenlik güçleri de müdahale edince kurşunlar havada uçuştu. Otel büyük zarar gördü. Bombalı saldırıyı ve hemen ardından gerçekleşen otel baskınını Eş - Şebab örgütü üstlendi.

Ülkenin güneyinde etkin olan Eş - Şebab örgütü Somali'nin yüzde 85'ini kontrol ediyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.