Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

AP'den Türkiye karşıtı yeni hamle

Avrupa Parlamentosu’nun sosyal demokrat milletvekilleri gelecek hafta Türkiye’nin AB ile yaptığı müzakerelerin dondurulması için tasarı verecek. Spiegel Onlien de yer alan habere göre AB Parlamento’sunda bulunan Sosyal Demokratların grup başkanı Gianni Pittella Türkiye’de gazetecilerin, avukatların ve milletvekillerinin tutuklanmasına hiç bir şey yapmadan göz yumamayacaklarını söyledi.

SOSYAL DEMOKRAT GERİLİM

AB’nin diyaloğun sürmesi konusundaki prensip kararına rağmen sosyal demokratların böylesi bir öneride bulunması iç siyasete yönelik gerilim stratejisi yorumların yol açtı. Giani Pitella Türkiye’deki durumun bu şekilde devam etmesi halinde AB’nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini durdurması gerektiğini belirterek ‘’ Mümkün mertebe geniş bir çoğunluğa ulaşmayı arzu ediyoruz’’ dedi Pitella, diyalog kapısını kapatmak istemediklerini ancak şu andaki durumda görüşmelerin de bir anlamı olmadığını sözlerine ekledi.

SADECE SEMBOLİK ANLAMI VAR

Avrupa Parlamento’sunun ilişkilerin dondurulması yönünden bir karar alması durumunda bunun sadece sembolik bir önemi var. İlişkilerin kesilmesi ya da dondurulmasına AB üyelerinin çoğunluğunun oyları ile karar veriliyor. Bu yönde bir eğilim şu an yok. AB Dışişleri Bakanları Pazartesi yaptıkları açıklamada diyaloğu sürdürme kararı almışlardı.

SCHULZ'UN İÇ POLİTİKA HAMLESİ Mİ?

Kendisi de bir sosyal demokrat olan AB Parlamentosu Başkanı Martin Schulz müzakereleri kesmeni Türkiye’ye etki etmek açısından önemli bir araçtan feragat anlamına geleceğini belirterek, buna karşı olduğunu daha önce göstermişti. Müzakerelerin sürmesini ilke olarak taraftar olmasına rağmen sosyal demokratların (Alman sosyal demokratlar hem sayısal hem de etki bakımından önemli bir rol oynuyor) böyle bir tasarıya kalkışması Schulz’un Frank Walter Steinmeier’in Cumhurbaşkanlığına aday olmasından sonra Almanya Dışişleri Bakanlığı’na adının geçmesi ile alakalı olabileceği belirtildi.

Karar Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.