Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral Riemann Hipotezi BAL REKLAMLARI rus uçağı

Birleşmiş Milletler geri adım attı

BM, Suriye’de insani yardımların yeniden başlayacağını duyurdu.

BM, Suriye’nin Halep kentinde BM’ye ait yardım konvoylarının saldırıya uğramasının ardından insani yardımlarını durdurma kararı almıştı. Ancak yardımlar yeniden başlıyor... BM'den gelen açıklamada, “Konvoyların hazırlıkları devam ediyor. Kuşatma altındaki ve ulaşması güç bölgelere yardım ulaştırılmaya en kısa sürede hazır olacağız” denildi. Şam'ın mahallerine de tıbbi yardım desteği sağlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BM'DE BÖYLE KONUŞMUŞTU

Erdoğan BM “Sığınmacılar için 12 milyar dolardan fazla harcadık. Bir o kadar da STK’larımız harcadı. Tüm dünyadan sadece 512 milyon dolar yardım aldık. Sığınmacıları kamp hayatına mahkum etmek istemiyoruz, 3 milyonun içerisinden 300 bini konteynır kentlerde misafir edilirken diğerleri değişik şehirlerde evlerde kalmaktadır" açıklamasını yapmıştı. 

"AB'YE HESABINI VEREMEZ"

Erdoğan, Suriye konusunda Türkiye'nin yalnız bırakıldığını söyledi "18 Mart 2016’da varılan mutabakatta ülkemize verilen sözler tutulmadı. Suriye krizinin başından beri yalnız bırakılan Türkiye bir kez daha yalnız bırakıldı. Biz üstesinden öyle veya böyle geleceğiz ama Avrupa ve uluslararası toplum, ortaya koyduğu tutarsızlığın hesabını veremez" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.