Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

BM'nin toplantısında gündem Suriye'ydi!

OBAMA

ABD Başkanı Barack Obama BM 70. Genel Kurul toplantısında konuştu. Obama, Suriye’ye yeni bir lider gerekli dedi. Esed’in geçiş sürecinde yer almaması gereketiğini vurguladı.

 

Obama isim vermedi ama her fırsatta Esed’e sahip çıkan ve Rus askerlerinin Esed için savaşabileceğini açıklayan Putin yönetimini de eleştirdi. Obama “alternatifi daha kötü” demenin çözüm sunmayacağının altını çizdi.

 

PUTİN

 

Daha sonra sözü Putin aldı. Rusya lideri Suriye konusunda Obama ne dediyse tam tersini söyledi. Esed’le işbirliğin yapmamanın büyük bir hata olduğunu söyledi.

Putin ayrıca Suriye’deki muhaliflere “terörist” dedi. İslam dünyasının bir olup “teröristlere” karşı savaşması gerektiğini söyledi.

 

DAVUTOĞLU

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada Esed ve IŞİD’in birbirini destekleyen iki şeytan olarak tasvir etti. Ayrıca mülteci krizinin Suriye sınırları içinde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.