Öne Çıkanlar tuba hezer trafik komplohaber özel harekat fuat avni

Bu da mı gol değil... Charlie Hebdo dergisinden skandal karikatür

Hz. Muhammed’e yönelik hakeret içeren karikatürler yayınladıktan sonra kanlı bir baskına uğrayan Charlie Hebdo dergisi yine çok tepki çeken bir karikatüre imza attı.

Dergi bu kez de Ege'deki tekne faciasının ardından hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi’yi espri malzemesi yapmaya kalktı. Kapaktaki Aylan çiziminin yanına “Hedefine çok yaklaştı" yazarken yanındaki afişte ise, "2 çocuk menüsü al 1 öde” yazıldı.

Başka bir karikatürde de Aylan’ın suya gömülmüş cansız bedenine karşı Hz. İsa’nın suda yürümesini tasvir eden çizerler  “Avrupa’nın Hristiyan olduğunun kanıtı, Hristiyanlar suda yürür, müslüman çocuklarsa batar” yazdılar.

Karikatürler sosyal medyada çok büyük tepki aldı. Hepimiz Charlieyiz'ciler ise "dergi Avrupa'nın göçmen politikasıyla dalga geçiyor" diyerek ırkçı derginin savunuculuğunu üstlendi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.