Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu

Esed cepheye bakın kimleri sürüyor!
Beşar Esed, 2015 yılının Temmuz ayında rejim ordusunun büyük bir asker sıkıntısı yaşadığını açıkladı. O tarihten bu yana rejim ordusu kendisine asker toplamak için çeşitli yollara başvuruyor.

2016 Şubat ayının ortalarında rejim ordusu genel komutanlığı kontrollerinde olan bölgelerde memurlardan oluşan yeni bir birlik kurulması çağrısında bulundu. Yerel kaynaklar memurlara orduya katılma teklifi götürüldükten sonra 15 gün süre verildiğini, ardından ya asker olmayı kabul etmek ya da memuriyetlerine son verilmekle tehdit edildiklerini belirtti.

Memurlar oluşturulan bu birlikler yaşadıkları bölgeleri savunacak biçimde bir araya getirildi. Suriye rejimi, bir araya getirilen memurları eğitim vermek amacıyla Humus vilayetinin güneybatısında bulunan Şamsin'deki kampa gönderiyor.

Hama Medya Merkezi'nin haberine göre kampta şu anda 600 memura eğitim veriliyor. Memurlar eğitim ardından hemen cepheye gönderiliyor. The New Arab'a açıklamada bulunan kaynaklar, memurlardan oluşturulan bu birliklerin sahil şeridine, Halep'in kuzeyi ve güneyine ve Hama kırsalında savaşmak üzere cephelere gönderildiğini aktardı. (Timetürk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.