Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Fransızlardan alçak adım!

Türkiye'nin Afrin'de PYD'ye yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmasının ardından ABD, Avrupa ülkeleri ve İran peş peşe açıklamalar yapıyor. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'de operasyonun kaygı verici olduğunu söyledi ve, "Yarın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanacak." dedi.

"BMGK'YA ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDIK"

Toplantıya katılacak olan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Konsey üyelerini Suriye'ye yaptığı ziyarete ilişkin bilgilendirecek. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'deki son durumu değerlendirmek için BMGK'yı acil toplantıya çağıracaklarını açıklamıştı.

Le Drian ayrıca Suriye'deki son gelişmelerden dolayı endişeli olduğunu söylemişti. 

DRİAN: "ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

Le Drian twitter hesabından paylaşımda bulunmuş ve, ''Suriye: Guta, İdlib, Afrin. Fransa, BMGK'da acil toplantı talebinde bulunuyor. Bu sabah Türk mevkidaşım ile görüşme yaptım.'' açıklamasını yapmıştı. 

Le Drian ayrıca, ''BMGK, yarın Suriye'deki durumu görüşecek. Fransa, özellikle insani erişim sağlanmasının aciliyetine dikkati çekecek.'' demişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.