Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Hafter ısrarını bıraktılar

Libya’da isyancı Hafter’in en büyük destekleyicisi olan ülke pes etti… Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya’da çatışmaların yeniden başladığını belirterek ‘Libya meselesinin askeri çözümü yok, anlaşmak gerekiyor.’ dedi.

Lavrov, Halk Diplomatları Vakfı temsilcileri ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda, Libya krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

NATO’nun 2011’de Libya’yı bom’baladığını hatırlatan Lavrov, “Libya, bundan sonra kara deliğe dönüştü. Afrika’da Sahra’nın güneyinde silah ve u’yuşturucu kaçakçılığı ve militanlar dalgası yaşandı. Afrika’da güçlenen te’rörist unsurların canlanması bu döneme bağlıdır.” dedi.

Libya krizinin çözümüne ilişkin 19 Ocak’ta düzenlenen Berlin Konferansı’nda alınan kararların uygulanmadığına işaret eden Lavrov, “Berlin Konferansı kararlarının uygulanması durdu. Çatışmalar yeniden başladı.” değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov, Avrupa ve bölge ülkeleriyle Libya’da siyasi sürecin devam ettirilmesi konusunda ortak anlayışa sahip olduklarını vurgulayarak “Libya meselesinin askeri çözümü yok, anlaşmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.