Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Whatsstats Şerzad Ömer Mamsani

Irkçı Kurz başbakan!

Mayıs ayında merkez sağ Avusturya Halk Partisinin (ÖVP) lideri Reinhold Mitterlehner'in istifa etmesinin ardından, partinin başına Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz geçti. Kurz'un erken seçim çağrısıyla başlayan seçim süreci bugün itibariyle sona erdi.

KURZ BAŞBAKAN

Sandık çıkış anketlerine göre Sebastian Kurz Başbakan seçildi.

Avusturya'nın yeni Başbakan'ı belli oldu

TÜRK DÜŞMANLIĞI KAZANDIRDI

Henüz 24 yaşındayken partisinde uyum politikalarından sorumlu genel sekreterlik görevi verilen Kurz, 2013’te Dışişleri ve Uyum Bakanı olarak atandı. Kurz bu süreçte Türkiye’nin AB’ye giriş müzakerelerinin durdurulması yönündeki görüşleriyle ön plana çıktı. Proje adamın önü önce partisinin lideri yapılarak açldı, şimdi de başbakan oldu.

YAKLAŞIK 6,4 MİLYON KİŞİ OY KULLANDI


Yaklaşık 8,7 milyonluk nüfusa sahip Avusturya'da 6,4 milyon seçmenin, meclisin 183 yeni üyesini belirlemek için oy kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.