Öne Çıkanlar terör Şırnak milletvekilleri İETT flaş haber erdoğan

Martin Schulz ödül töreninde Türkiye'ye saldırdı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin "Yılın Avrupalısı" kategorisinde Altın Victoria ödülünü aldı. Shulz ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Türkiye'ye saldırdı...

"DİYALOĞA EL UZATIYORUZ"

Schulz, konuşmasında Erdoğan'ın adını zikretmeden, "Ankara'daki iktidar sahiplerini yollarından geri dönmeye ve Avrupa'nın demokrasilerimizin güçlenmesi için diyaloğa uzattığı eli tutmaya çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

TERÖRİSTLERİ MUHALİF OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Schulz, Erdoğan'dan muhaliflere yönelik (teröristleri kastediyor) operasyonları sonlandırmasını ve Batı ile ilişkilerini düzeltmesini istedi. Schulz, "Ancak terör ve çatışmalar, muhaliflerin açıkça takibata uğramasını haklı çıkarmıyor. Kim basın özgürlüğünü baltalarsa o demokrasiyi öldürmüş olur. Ve şu anda Türkiye'de yaşananlar sadece endişe verici değil, aynı zamanda kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

CAN DÜNDAR'A DA ÖDÜL

Can Dündar da Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin (VDZ) Basın Özgürlüğü kategorisinde Altın Victoria ödülü aldı. Shulz  
Dündar için "Sarsılmaz azim ve tam bir kişisel bağlılık ile bağımsız ve açık gazeteci yolundan ayrılmadığı. Basın özgürlüğüne yönelik dünyada artan tehditler karşısında Can Dündar ve yarattığı etkinin cesaret ve umut verdiği” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Y. yildiz 7 yıl önce

Körler saģirlar birbirini agarlarrr