Öne Çıkanlar rusya çatışma ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı

Putin Suriye'ye yönelik Rusya operasyonunun ne zaman biteceğini açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki hava operasyonun ne zaman biteceğini açıkladı. Putin “Suriye ordusu kara harekatını sürdürdüğü sürece Rusya'nın operasyonları devam edecek” açıklamasını yaptı.

 

Sputnik’te yer alan habere göre Suriye’de yalnızca terör mevzilerinin vurulduğunu söyleyen, Putin ABD ve Türkiye’yi de “terörle mücadele”de işbirliğine çağırdı.

 

IŞİD’le mücadele ettiklerini söyleyen Rus lider, Rusya ve BDT ülkelerinden 5 ile 7 bin arasında militanın IŞİD saflarında savaştığını söyledi. Putin, “edindikleri deneyimi evlerinde uygulamaya izin vermeyiz” açıklamasını yaptı.

 

Putin ayrıca operasyonların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in daveti üzerine gerçekleştiği için hukuka uygun olduğunu belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.