Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

Putin: Türkiye bunu neden yaptı, hala anlayamadım
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüşmesinin ardından iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus jetinin ardından gerilen Ankara-Moskova ilişkilerine dair açıklamalar yaptı.

‘TEMAS HALİNDEYİZ’

Ancak özür ve verilen zararın tazmin edileceği açıklaması bir türlü gelmiyor. Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesini biz de istiyoruz. Fakat ilişkilerimizi bozan taraf biz değiliz. Dolayısıyla ilk adımı Ankara’nın atması gerekiyor.

"SEBEBİNİ HALA ANLAYAMADIM"

Ayrıca şunu da söylemek isterim. Geride bıraktığımız onlarca yılda Rusya olarak Türkiye ile yakın ilişki kurmak için büyük çabalar sarf ettik. Durup dururken tüm bu kazanımları bir çırpıda yok edecek adımın niye atıldığını hâlâ anlamış değilim. Uçağımız vurulmakla kalmadı, paraşütle atlamayı başaran pilotumuz yerden açılan ateşle öldürüldü. Özellikle bu son söylediğimin uluslararası hukuka göre savaş suçu sayıldığını da hatırlatmak isterim. Diğer taraftan şimdi ‘Olan oldu’ demek kalıyor.

Günümüzde Türk tarafıyla farklı kanallar kullanılarak devamlı temas halindeyiz. Birtakım somut adımlar atmalarını beklediğimizi çok iyi biliyorlar. Ancak şimdilik böyle bir adım atılmıyor” ifadelerini kullandı.

Putin Suriye’deki Kürtlerin durumuyla ilgili, “Rusya, Suriye’deki Kürt meselesi çözümüyle uğraşmıyor. Bu bizim işimiz değil. Konu Kürt halkının topluca yaşadığı bölgeler ve o ülke yönetiminin işi” dedi. Bulgaristan’ın, ABD ve AB’nin baskıları nedeniyle kabul etmemesi yüzünden “Güney Akım” boru hattı projesini durdurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Putin, “Ardından Türkiye üzerinden geçecek bir proje önerdik. Bugün bir sır açıklayacağım. Türk ortaklarımız önce komisyon fiyatlarının değiştirilmesini şart koştular. Anlaşabilirdik ama daha sonra bu projeyi kimse desteklemedi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bruxel 8 yıl önce

Yaw he tamam de gec kafire kafir dilinde cevap vereceksin uluslar arasi yapilmasi yanlis hataymiş lafa bak ulan g.......t sen suriyede napion

Avatar
İsmail 8 yıl önce

Sen gelip benim iznim olmadan toprağıma girecen..birde birkaç defa uyrılacan.. Sonra da ankaradan hasar için ödeme yapılmadı.. Ve masraflarımız karşılanmadı diye açıklama yapıcan bu nasıl bir çelişki... Türkiye ödeme filan yapmayacak...herkes ne yaptığını bi düşünsün..haksızken haklı çıkmaya çalışmasın kimse..2023 den sonra o boğazlardan geçmek yok artık...