Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Kurtlar Vadisi Riemann Hipotezi

Teröristler ölüyor Almaya kuduruyor

Terör örgütü YPG'yi vuran Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı, Almanya'yı rahatsız etmeye devam ediyor. Son günlerde açıklanan ölü terörist sayılarının giderek artması, Alman Bakan Gabriel'i 'endişeliyiz' açıklaması yapmaya itti.

ALMANYA DA PANİKLEDİ

Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Yaşanan durumdan son derece endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

Sigmar Gabriel’in, ayrıca NATO Genel Sekreteri’nden Suriye'deki son durumu NATO bünyesinde de görüşülmesini istedi. 

TANK SATIMI İÇİN YENİ HÜKÜMET BAHANESİ

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, yeni hükümet kurulana kadar, Türkiye’ye satılan tankların modernizasyonu gibi kritik konularda karar almayacağını açıkladı. Gabriel ayrıca "Silah ihracatı konusundaki mevcut istişareler kapsamında, gerilimli bölgelere sevkiyat yapmayacağız. Bu karar Alman hükümeti açısından nettir" söyledi.

ÖNCELİKLERİ ÇATIŞMANIN TIRMANMAMASIYMIŞ

Gabriel, Fransa ile ortak çalıştıklarını belirterek önceliklerinin çatışmanın tırmanmasını önlemek olduğunu ve sivil halkın korunması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin de güvenlik çıkarlarının hesaba katılması gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.