Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Dolar bozdurmak isteyen vatandaşa hain oyun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL çağrısının ardından vatandaşın yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşundan TL hamleleri üst üste geldi. Vatandaşın duyarlılığı ve kurumların hamlesiyle dün akşam saatlerinde dolar 3.40'ın altına inerken, güne 3.38 seviyesinde başladı. Uzmanlar dolar/TL'de 3,40'ın altında kalıcılık sağlanması durumunda 3,30 seviyesinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAN DESTEK YAĞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizlerin TL'ye çevirin' çağrısının ardından Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Avro bugün itibarıyla Türk Lirası’na çevrildi. EPDK ihalelerini TL ile yapma kararı aldı. Türk Standardları Enstitüsünce (TSE), kurumun döviz cinsi varlıklarının tamamının Türk lirasına çevrildiği açıkladı. Türk Hava Yolları, Türkiye çıkışlı Umre ücretleri TL cinsinden uygulanacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos 2015'te katma değer vergisi (KDV) dahil yaklaşık 4 milyar euro bedelle gerçekleştirilen 4,5G ihalesinin 657 milyon 171 bin 462 euro tutarındaki son taksit ödemesinin de Türk Lirası olarak yapılması kararlaştırıldı. PTT A.Ş, 15 Temmuz’dan bugüne kadar şirket hesabındaki yaklaşık 172 milyon dolar ile yaklaşık 20 milyon avro Türk Lirası’na dönüştürdü.

VATANDAŞI İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dövizden Türk Lirası'na dönüş çağrısı’yla döviz bürolarına ve bankalara akın eden vatandaşlar bazı engellerle de karşılaşmaya başladı. Bu yönde şikayetlerde bulunan birçok duyarlı vatandaş, “Bankalardaki döviz hesaplarımızdaki dolarlarımızı bozdurmaya gittiğimizde ‘Neden bozduruyorsunuz’, ‘Bozdurmayın tekrar yükselecek’ gibi cümlelerle bizi ikna etmeye çalışıyorlar. Bu kişilerin FETÖ’cü olduğunu bile düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar.

DAHA ÖNCE DE GEZİCİLER DEVREYE GİRMİŞTİ

Batı’nın ekonomik darbesine destek olmaya çalışan geziciler, sosyal medyada ekonomik boykot mesajları paylaşıyordu. Daha önce benzer girişimlerde bulunan geziciler son olarak piyasadaki döviz miktarını azaltmaya yönelik ‘herkes 100 dolar alsın’ kampanyası başlatmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Her türlü engeli koyan hainlere halk anında karşılık vermeli. Geziciler, fetocular ve hainlerin karşısında pısırık, sessiz, güçsüz kalırsak, onlar çok daha büyük cesaret alacaktırlar. Kötüyle mücadelede en azından kötüden iki kat daha cesur, kararlı ve bilgece davranmanız şart. Yoksa onlar kazanır.