Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama PKK

Moody's Türkiye hakkında açıklama yaptı

Moody's, Türkiye ile ilgili yıllık kredi analizi raporunu yayımladı.

DIŞ HASSASİYETLERE KARŞI EKONOMİ DENGELENDİ

Moody's'in raporunda Türkiye'den övgüyle bahsedildi. Türkiye'nin dirençli ekonomisi ve güçlü kamu finansmanının olduğu vurgulanan raporda, Türkiye'nin kredi profilinin geniş ve esnek orta gelirli ekonomisini, dayanıklı büyümesini ve olumlu demografisini yansıttığının da altı çizildi.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR KAYNAK

Bunların yanında raporda, Türkiye'nin kamu finansmanının geçen yıl boyunca ağırlaşmasına rağmen, ülkenin dirençli ekonomik büyümesi ve kamu borcu ölçütlerinin yönetilebilirliğinin kredi için önemli zemin sağladığının altı çizildi.

Moody's'ten Türkiye yıllık kredi analizi raporu

Moody's Türkiye için yayınladığı raporda ayrıca, kamu finansmanının Türkiye'nin kredi değerliliği için güçlü bir kaynak olduğu belirtildi. Bunun yanında küresel olarak yükselişte olan faiz oranları ortamının mali sonuçları zorlayabileceğine yer verildi.

Rapora göre, Türkiye'nin kamu borcunun gayri safi yurt içi hasılaya oranının 2018'de yüzde 30'un altında kalacak.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU

Moody's tüm bu olumlu açıklamalarına rağmen, raporunda, Türkiye'nin kredi notu veya görünümü ile ilgili bir değişiklik yapmadı

Kuruluş, 18 Mart'ta, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1" seviyesinde tutmuş, görünümünü ise durağandan negatife çekerek tepkileri üzerine çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.