Öne Çıkanlar terör PKK En iyi bulut santral Whatsstats Şerzad Ömer Mamsani

S&P: Türkiye bölgedeki istikrarsızlığa rağmen büyüyor
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin kredi notu görünümünü ‘negatif'ten ‘durağan'a yükseltmesinin ardından Türkiye raporlarını hazırlayan Cullinan habercilere konuştu.

Cullinan şu açıklamaları yaptı;

"Daha önceden dış finansmanın aniden durabileceği konusunda endişelerimiz vardı. Fakat bu gerçekleşmedi. Türkiye’nin kredi notu görünümünü yeniden ‘durağan'a çevirmemizin nedenlerinden biri bu. Türkiye 2015 yılında görece güçlü büyüme gösterdi. Beklediğimizden daha güçlü büyüdü. Bu büyüme bölgesel istikrarsızlığa, gelişen piyasa algısındaki zayıflamaya ve geçen seneki seçim döngüsüne rağmen gerçekleşti” 

"TÜRK EKONOMİSİ DİRENÇ GÖSTERDİ"

Cullinan, Türkiye'nin şoklara karşı direnç gösterdiğinin altını çizdi.

“Buna rağmen Türkiye ekonomisi görece güçlü bir şekilde büyüme göstermeyi başardı. Bu sürede ılımlı bütçe açığı korundu ve cari açık daraldı. Bölgesel ve yerel şoklar dikkate alındığında bile Türkiye ekonomisi görece iyi bir performans sergiledi. Türk ekonomisinin direnç gösterdiğini düşünüyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.