Öne Çıkanlar terör En iyi bulut santral rus uçağı Şırnak milletvekilleri İETT

Tüm Yönleriyle Meme Estetiği  Hakkında Merak Edilenler

Tüm Yönleriyle Meme Estetiği  Hakkında Merak Edilenler

2017 yılında en çok yapılan estetik türü olan meme büyütme ülkemizde de oldukça popüler bir cerrahi işlemdir. Myra Estetik Merkezi sahibi Op. Dr. Ebru DURMUŞ geçtiğimiz günlerde sosyal medya sayfasından meme büyütme ve meme estetiği yaptırmak isteyenlerin sorularını cevapladı, işte o görüşmelerden satır başlarını sizler için derledik.

Meme Estetiği Nedir? Hangi Teknikler Kullanılır?
Meme estetiği genel itibari ile protez veya implant isimleriyle adlandırdığımız silikon malzemesinden yapılmış, doğal içerikli materyellerden üretilir. Bu silikon materyel memeye zarar vermeden dokunun altına yerleştirilir ve meme hacminin artması sağlanır.

Günümüz estetik operasyonlarının içerisinde en çok uygulanan işlem göğüs büyütme operasyonudur. Genel olarak gebelik, emzirme ve yaşlanma dolayısıyla ya da göğüslerin gelişiminin tamamlanmadığı durumlarda göğüsler yeterli derecede büyüklüğe ulaştırılmaktadır. Göğüs büyütme operasyonu sonrasında göğüsler küçük göğüsler daha iri, dolgun ve estetik olarak da daha hoş ve güzel görünüme kavuşurlar.

Meme Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Operasyon öncesinde göğüs muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Tehlike oluşturacak durumlarda veya 40 yaş üstü insanlarda meme ultrasonografisi ve mamografi ile göğüsler incelenip operasyon esnasında veya sonrasında sorun oluşturmayacağına karar verilmelidir.

Operasyon Teknikleri
Meme büyütmek amacıyla kullanılan silikon protezler dört farklı teknik kullanılarak meme hacmine yerleştirilir. Bunlar meme başı, meme altı kıvrımı, koltuk altından yapılan 3-4 cm’lik kesiklerden veya göbek deliğinden girilerek protez yerleştirme işlemi olarak sıralanır. Göğüs protezlerinin şekli yuvarlak ve damla şeklinde olmak üzere iki model grubuna ayrılır. Damla şeklindeki protezler normal şekildeki memelerin şekline daha uygun bürünür. Meme başı ve altında kalan kısım ise daha dolgundur. Meme dokusu çok az olan bayanlarda özellikle tercih edilen model budur. Üretilen protezler kişiye göre farklı en, boy ve yüksekliklere göre üretilir.

Bir göğüsü büyütmek için kullanılacak protezin boyutlarını belirlerken dikkat edilen en önemli husus kişinin meme ve göğüs kafesinin şeklidir. Ayrıca kişinin boyu, kilosu ve beden ölçüleri de dikkate alınır. Bu hususlar konusunda doktor ile yapılan görüşmelerle takılacak olan protezin boyutları ve tipi belirlenir.

İyileşme Dönemi
Operasyon sonrasındaki ağrılar ilaç kullanılarak kontrol altına alınır. Ameliyat izleri ise ortalama 6 ay, 1 sene içerisinde yok olacaktır. Ameliyattan sonra göğüsler normalde olması gerektiğinde daha gergin ve daha büyüktür. Zamanla gerçek boyutlarına ulaşacaktır. Ameliyattan sonra doktorunuzun belirlediği şekilde kontrole gidilmelidir. Bu sayede ameliyat sonrası olabilecek olumsuzluklar kontrol altında tutulur.

Kaynak : İzmir Meme Büyütme Ameliyatları | Göğüs Büyütme İşlemleri Myra Estetik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.