Öne Çıkanlar komplohaber diş iltihabı sms api kullanımı toplu sms api kullanımı sms api

Vücut Geliştirmede Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

Vücut Geliştirmede Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

Vücut geliştirmek, bir bireyin görünümü açısından büyük bir önem arz ediyor. Bunun nedeni ise, kalabalık bir toplum içerisinde yaşamamız gelmektedir. Kişi ne kadar çok vücudunu geliştirirse, toplum içerisinde diğer insanlardan farklı bir görünüme sahip olmuş oluyor. Fakat bu noktada birçok insanın kafasında soru işaretleri meydana geliyor. Soru işaretlerinin meydana gelmesine neden olan konu ise ''Yağlar kasa dönüşür mü?'' şeklinde bir sorunun yer almasından kaynaklanıyor.

Yağlar Kasa Döner Mi?

Spor ile vaktini geçiren birçok insan yağlanma sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Yağlanma durumu kişinin yapmış olduğu spora bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Vücut geliştirmek ve bu duruma bağlı olarak da ciddi anlamda spor yapmak isteyen kişiler, yağlı değil tam tersine kaslı bir vücuda sahip olmak istiyorlar. Bu durum onların en doğal haklarıdır. Bu duruma biyolojik bir perspektiften bakmakta fayda vardır. Çünkü biyolojik anlamda vücut içerisinde hücreler ve buna bağlı da dokular bulunmaktadır.

Yağ ve kasların bulundukları yerler birbirlerinden tamamen bağımsızdır. Bu yüzden de yağ hiçbir şekilde kaslara dönüşmez, etkileşim durumu meydana gelemez.(1) Aynı zamanda da kaslar da hiçbir şekilde yağlara dönüşemez. Yağların görevi, kişi spor esnasında yağları yakarken bu vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılar. Kas hücreleri yapılan spor esnasında yakılamaz, yok edilemez. Yağlardan temel farkı da yağ yakılarak enerji ihtiyacını giderir, kaslar ise spor esnasında, doğru ağırlıkların kaldırılması ile birlikte elde edilir. Yani biri yok olurken biri var olmaya başlar. Bu yüzden de yağlar hiçbir şekilde kaslara dönüşmez. Böyle bir durum söz konusu bile değildir. Kasa dönüşen proteindir, yağ değildir ve proteinler ise alınan besinlerden elde edilir.

Vücudumuzda Bulunan Yağlar Nereye Gider?

Vücudumuzda mevcut olarak bulunan kas hücreleri, diğer hücreler ile kıyaslandığında en fazla kalori harcayan hücre olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta bu durumu daha iyi bir şekilde açıklamak adına bir örnek verelim. Kişi devamlı olarak spor yapıyor ise bu spor esnasında kas oluşuma bağlı olarak kalori harcar. Fakat spor yapmayan bir insan, kas oluşumu meydana gelmediği için, yine de kalori harcamaya devam eder. Bu durumda ortaya çıkan sonuç ise, her şekilde kalori harcanmaktadır. Bunun miktarı ise yapılan bir takım araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler neticesinde, 13 kalori olarak belirlenmiştir. Fakat egzersiz yapmak bırakıldığında, kaslar kısa bir zaman içerisinde ağırlığını kaybeder ve zayıflar. Eğer kişi ihtiyacından fazla bir şekilde kalori tüketmeye devam ederse zaman içerisinde küçülen kasların yerine, yağ hücreleri gelir. Bu şekilde artan yağ hücreleri bu nedenle de kasların yağ ile yer değiştirdiği düşüncesini meydana getirmektedir.

Vücut Geliştirmekte İnanmanın Gücü

Bir kişi, herhangi bir işe başlamadan önce, o hedefe inanması gerekiyor. Kişi ne kadar çok inanır ise o kadar çok başarır. İnanmak kelimesinden bahsedilen konu ise, kişinin inancı doğrultusunda bir takım programlar oluşturmasıdır. Oluşturulan bu programlar kişinin sağlığına hiçbir şekilde zarar vermemelidir. Örneğin kişi programını disiplinli bir şekilde yapmıyor ise bu onun hedeflerine inanmadığını gösterir. Bu durumda sonuç olarak kişi sağlıksal anlamda birçok yönden zarar görebilir. Böylesine bir durumun yaşanmaması adına disiplinli ve sadık olmak gereklidir ve önemlidir. Kişinin inancının en güzel göstergesi,  vücut gelişimi adına yapması gereken adımları gerçekleştirmesidir.

Bu adımlardan birincisi düzenli olarak yapılan egzersiz çalışmalarıdır. Düzenli olarak yapılan çalışmalar sayesinde, belirli bir zaman sonra vücut buna alışır ve kas oluşumları meydana gelmeye başlar. Düzenli egzersizlerin faydalarını ve vücutta oluşturduğu etkilerini bu videodan izleyebilirsiniz.

İkinci aşamada ise vücudun yağ oluşturması yerine kas oluşturmasını sağlayan ve protein ağırlıklı bir beslenme düzenidir. Bu düzene ek olarak besin takviyelerinden kullanılabilir. Birçok firma protein tozu, kilo aldırıcı, yağ yakıcı gibi temel ürünlerden bulundursa da bigjoy firması bunlara ek olarak proteinli makarna, proteinli fıstık ezmesi, proteinli çorba hatta proteinli ekmek bile üretmiştir. Bigjoy ürün kategorileri bazında çeşitlilik açısından şimdilik rakiplerinden bir adım önde olmakla birlikte diğer firmaların ne tür atılımlar yapacağını önümüzdeki dönemlerde takip edip yine sizlere bildiriyor olacağız. Sağlıkla kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.