Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Başbakan Davutoğlu Türkmen Dağı için talimat verdi!

Başbakanlık'tan Türkmen Dağı hakkında açıklama geldi. Başbakanlık'ın bilgilendirme mesajında şöyle denildi:

BM'YE MEKTUP GÖNDERİLDİ

"Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarla ilgili gelişmeler Sayın Başbakan tarafından yakından takip edilmektedir. Sayın Başbakanımızın talimatı ile Dışişleri Bakanımız Sayın Feridun Sinirlioğlu dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı Sayın John Kerry'i arayarak durumla ilgili değerlendirme yapılmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na (İngiltere) New York'ta bir mektup gönderilerek BM'nin bir an önce konuyu ele alması talep edilmiştir.

RUS TARAFIYLA TEMAS SÜRDÜRÜLÜYOR

Rus tarafı ile de temas sürdürülmekte ve konu ile ilgili hassasiyetimiz net bir şekilde iletilmiştir. Sayın Başbakanımız Genelkurmay Başkanı Org. Sayın Hulusi Akar ile telefonda görüşerek son durumla ilgili bilgi almıştır. Sayın Başbakan MİT müsteşarı Sayın Hakan Fidan'ı Başbakanlık resmi konutuna çağırarak sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi almış ve gerekli talimatları vermiştir"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.