Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde tarihi mesajlar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3. Olağanüstü AK Parti Kongresi'nde 1 buçuk saati aşan bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. 998 gün sonra yine aynı salonda 'nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız" dedi. FETÖ'yle mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "İsterse babamın oğlu olsun karşısında yer alırım. Ucu en yakınlarımıza dokunsa bile FETÖ ile mücadelede desteğe çağırıyorum" dedi. Erdoğan, OHAL'in ülke huzura kavuşuncaya kadar kaldırılmayacağı mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonuna kadar parti teşkilatlarında ciddi bir yenilenmeye gideceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AK Parti ailesinin kıymetli mensupları, yurt içinden ve yurt dışından kongremizi şereflendiren kıymetli misafirler, sevgili yol arkadaşlarım, değerli hanım kardeşlerim, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi hepinize ve hepimize olsun. Adalet ve Kalkınma Partimizin 3. Olağünüstü Büyük Kongresi'nin partimiz, milletimiz, demokrasimiz, dünyanın dört bir yanındaki tüm dost kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum.

AHİRETE İRTİHAL ETMİŞ OLANLARA RAHMET DİLİYORUM

Bu vuslat kongresi için 81 vilayetimizden salonumuzu teşrif eden tüm kardeşlerime Ankara'ya hoşgeldiniz diyorum. Yurtdışından teşrif ederek bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşan misafirlerimize ayrıca hoşgeldiniz diyorum. Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar AK Parti teşkilatında görev almış genel başkanlarımıza, kurucularımıza, MKYK üyelerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, il, ilçe, belde başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize, köy ve mahalle temsilcilerimize, sandık müşahitlerimize burada ifade edemediğim tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz kardeşlerimizden ahirete irtihat etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyor, hatıralarını hürmetle yad ediyorum.

AK PARTİ ÜLKEMİZLE, MİLLETİMİZLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR PARTİDİR

Hanım kardeşlerim, ilk günden beri sizlerle beraber yol yürüyor olmanın memnuniyetiyle her birinize şükranlarımı sunuyorum. Gençler, siyasete gençlik kollarında başlamış bir kişi olarak sizlerin emeğinin bu parti için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçilme yaşını 18'e düşürürken laf olsun, kağıt üzerinde kalsın diye yapmadık. Her seçimde, her kademede gençlerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bu hareketin başlangıcından bugüne kadar elde ettiği tüm başarılarda hanımlarımız ve gençlerimizin büyük başarıları var. AK Parti yolu da, kaderi de, ülkemizle ve milletimizle bütünleşmiş bir partidir.

EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ TAKDİRİ MİLLETİMİZ HAK EDİYOR

Ter döken, fedakarlık yapan herkese buradan minnet borcumuz vardır. Kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Mahallemizin güvenliğinden küresel suç faaliyetlerine kadar geniş bir alanda huzurumuz için görev yapan polislerimize teşekkür ediyorum. Terör örgütleriyle mücadelemize önemli katkı sağlayan güvenlik korucularımıza teşekkür ediyorum. Hangi kurumda, konumda, nerede görev yaparsa yapsın, ülkemizin, milletimizin büyümesi kalkınması, hedeflerine ulaşması için emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü, en büyük şükranı, en büyük takdiri 80 milyonun tamamıyla milletimiz hak ediyor.

BUGÜN BESMELE ÇEKEREK YENİ BİR GÜN BAŞLANGIÇ YAPIYORUZ

En zor zamanımızda yanımızda yer aldığı için milletimin her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum. 19 Mayıs'ı geride bıraktık. Gençliğin dinamizmiyle geleceği buluşturduk. 8 gün sonra İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümüne ulaşacağız. Bu vesile ile Süleyman Şah'tan Osman Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmet Han'dan Gazi Mustafa Kemal'e kadar abide isimleri rahmetle, hürmetle yad ediyorum. Bundan yaklaşık 3 yıl önce 27 Ağustos 2014'de yine bu salonda sizlere her bitiş yeni bir başlangıçtır diyerek helalleşerek ayrılmıştık. Hatırlayın o günü, tabii bu sadece hukuki bir ayrılıktı, gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de, hüzünlerimizi de hep tek yürek, tek kalp olarak yaşadık. İşte şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda evet nerede kalmıştık diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığa ayrılırken bunun bir hatime değil bir Fatiha olduğunu söylemiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor Fatihamızı okuyor daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz.

MİLLETİN DUDAKLARINDAN DÖKÜLEN DUALARA DEĞER VERDİK

16 yıl önce çıktığımız kutlu yılda sadece Rabbimiz'den yardım, milletimizden destek talep ettik. Milletimizin dudaklarından dökülen hayır dualarına en az sandıktan kullandığı oy kadar değer verdiğimiz için güçlenerek, büyüyerek bugünlere geldik. Gönül kazanmayı oy kazanmaktan önemli gördüğümüz için onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sıkı sıkıya sarıldığımız için tüm zor zamanlarımızda milletimizi yanımızda bulduk. Bu ülkede güvenlik kaygılarıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterebildiğimiz için tek parti olabildik. Kentinden köyüne, en mütena semtinden en mütevazı köşesine kadar ülkemizin tamamına hizmet ettik. Hangi il olursa olsun ulaştık, ayrımcılık yapmadık. Hepsine hizmet götürdük. Bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz.

HALA AK PARTİ NEDİR DİYE SORARLARSA İŞTE BUDUR

Herkesi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirdik. Türkiye'nin gücünün ve imkanlarının kendi vatandaşlarıyla birlikte dünyanın her yanındaki mazlumlara kucak açtığımız için nereye gitsek muhabbetle karşılanıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye idealinin kültürümüze, geçmişimize sahip çıkmakla olduğuna inandık. 16 yıl sonra hala AK Parti nedir diye soranlar varsa AK Parti işte budur. Büyük kongrelerimiz hasret giderme, parti organlarında görev alacak arkadaşlarımızı belirlemenin yanında muhasebe ve murakabe yapmanın da vesilesidir. Kuruluşumuzdan bu güne kadar 188 ay geçti.

O DÖNEMDEKİ EKMEK, GAZ YAĞI, BENZİN KUYRUKLARINI HATIRLAYIN

AK Parti'yi kurarken isminden ve programından başlayarak partimizi her şeyiyle milletimize hizmetkâr olacak anlayışla dizayn ettik. Kuruluşu tepeden tabana doğru değil tabandan tepeye doğru gerçekleştirilmiş ilk ve tek parti AK Parti'dir. AK Parti milletin partisidir diyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 16 yılda milletimizin emanetinin hakkını vermenin gayreti içinde olduk. Normal demokratik düzen içinde faaliyete başlamasından 16 ay gibi kısa bir süre sonra çok güçlü bir şekilde iktidara gelen dünyada pek az bir örnek vardır. Milletimizin AK Parti'yi kısa sürede, güçlü bir şekilde sahiplenmesinin sebebini bizden önceki dönemlerde yaşanan hadiselere baktığımızda daha kolay anlayabiliriz. 1990'lı yıllarda ülkemizin demokrasisi, ekonomisi üzerinde oluşturulan o yıkıcı tahribatlar yol açmıştı. Üst üste yaşadığımız krizler sebebiyle ekonomimiz batmıştı. Benzin kuyruklarını, gaz yağı, yağ, ekmek kuyruklarını hatırlayın.

MİLLETİMİZ DEVLETİNİN VESAYETE DEĞİL KENDİSİNE HİZMET EDİLMESİNİ İSTİYORDU

28 Şubat müdahalesinde demokrasimiz ağır yaralar aldı. Vesayetin kıskacındaki siyasi partilerin milli iradeyle irtibatları neredeyse tamamen kesilmişti. Devletle siyaset, siyasetle ahlâk arasındaki ilişki kirlenmişti. Bu yüzden milletimiz istikrar, güven, huzur istiyordu. Milletimiz inancından kıyafetine, dininden meşrebine her konuda özgürlük, hizmet, yatırım istiyordu. Çöp dağlarından geçilmeyen İstanbul'u hatırlayın. Hava kirliliğinden, susuzluğa mahkum olmuş İstanbul'u hatırlayın. Bunların çilesini yaşayanlar iyi bilir. Milletimizin yarınından kaygı duymak değil geleceğinden emin olmak istiyordu. Devletinin vesayet güçlerine değil kendisine hizmet edilmesini istiyordu.



14 YILDA DEĞİŞMEYEN TEK PARTİ AK PARTİ GERÇEĞİDİR

AK Parti milletimizin tüm bu taleplerinin, beklentilerinin, umutlarının bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. İlk günden beri siyasetteki yerini hep milletin durduğu yer olarak tarif etmiştir. 3 Kasım seçimlerinde partimizin yüzde 34 oyla Meclis'te 365 milletvekilini elde ettiğinde milletimizin neredeyse tamamını rahatlamış, geleceğine ümitle bakmaya başladığını gördük. O günden bugüne her seçimde milletimizin bu umudunu tazeleyerek girdik. AK Parti'yi var eden de bu umuttur. Bu umudu diri tutmasıdır. 15 yılda Türkiye'nin gündemi, öncelikleri, sıkıntıları, beklentileri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey tüm bunalrı karşılayan tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti demokrasinin, değişimin teminatı, reformun adresidir.

BU YOLDA YORULANLAR OLDU YOLUNU KAYBEDENLER OLDU

Sürekli hedeflerimizin çıtasını yükselttik. Kerameti hiçbir zaman kendimizde değil işin sırrının yaptığımız hizmetler olduğumuzun bilinciyle mücadeleden mücadeleye koştuk. Hep ilk günkü heyecanla çalıştık. Bu uzun, meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu. Elbette yolunu kaybedenler oldu. Elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu. AK Parti olarak bizim ne menzilimiz değişti, ne kararlılığımız eksildi ne de milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Rabbim ömür ve imkan verdikçe milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu kutlu, hayırlı bir yoldur. Çünkü bu kendimizle birlikte çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur. Onun için kim dönerse dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan.

TAYYİP ERDOĞAN'IN SİZE HAKKI HELALDİR, BEN DE MİLLETİMİZDEN HELALLİK İSTİYORUM

İster partimizi kapatmaya çalışsınlar, ister sokakların altını üstüne getirsinler, ister 15 Temmuz'da olduğu gibi canımıza kastetmeye çalışsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Allah'a can borcumuzdan, milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur olmayacaktır! Yarın milletimizin karşısında boynumuz bükük mahçup durmaktansa, bugün içeride ve dışarıda alçakların karşısına dimdik dikilir kaderimiz neyse ona rıza gösteririz. Ölümden öte yol olmadığını biliyoruz. Bugüne kadar Allah'tan herşeyin hayırlısını istedik. Rakibin bile hayırlısı için dua ettik. Şu saatten sonra da ülke, millet, ümmet için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz. Eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en ufak bir davranışını, sözünü, icraatını duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir. Ben de şimdi milletimden helallik istiyorum.

BABAMIN OĞLU OLSUN YANLIŞI VARSA KARŞISINDA YER ALIRIM

Rabbimin yardımıyla 40 yıllık siyasi hayatımızda inancımıza ve milletimize ihanet noktasına düşmedik. Hatalarımız elbette olmamıştır ama ihanetimiz asla vaki değildir. Türkiye'nin FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesini, bölgesindeki envai çeşit güçlerle mücadelesini bu anlayışla yürüttük, yürütüyoruz. Bizim kimseye karşı kişisel bir husumetimiz asla yoktur. Ama bu milletin hakkının, hukukunun yenilmesine asla rıza gösteremeyiz. Kendi ülkesine, kendi milletine karşı ihanet içine girer kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan gereğini yerine getirmek milletimize karşı sorumluluğumuzun icabıdır. İsterse babamın oğlu olsun, kimin yanlışı varsa karşısında yer alırım. Kimseye husumetimiz olmadığı gibi diyet borcumuz da bulunmamaktadır.

15 TEMMUZ'DA BUNLARIN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Mazlum kılığına girmiş zalimlere teslim olmayacağız. Takiye, yalan, dolan iftira ile yıllarca milletimizin tertemiz duygularını istismar edenlerin yüzlerindeki maske düşmüştür. Milletimizin saygı duyduğu tüm değerleri kullanarak adeta insanımızın kanını, iliğini sömürenlerin oyunu 17-25 Aralık'ta ve sonra da 15 Temmuz'da tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Buraya bir günde gelmedik. 17-25 Aralık'tan sonra bu yapının tüm mensuplarına çağrı yaptık. İlginizi bunlarla kesin dedik. İlgisini kesenler kendilerini kurtardılar. Özel haberleşme programını kullanarak, sendikalarına, derneklerine, vakıflarına üyeliklerini sürdürerek bankasına para yatıranlar için yapacak bir şey kalmadı.

FETÖ'YLE MÜCADELE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KARARLILIKLA SÜRECEK

Örgütün mensubunu tanıyanlar çok iyi bilir ki, 15 Temmuz'a rağmen bu yapı içindekilerde samimi bir pişmanlık hissi yoktur. Kamudan yapılan ihraçlar, gözaltılar, soruşturmalar, tutuklamalar birer mecburiyettir. Türk Milleti'nin bu örgütünün bir başka ihanet teşebbüsüne daha tahammülü yoktur. Bu mücadele güçlü yürütülmezse ülkemiz çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. Avukatlar aracılığıyla yürütülen gizli pazarlıklar, itirafçılık oyunlarıyla bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadelenin maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır. Önümüzdeki dönemde çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz. Dünyanın 160 ülkesinde eğitim, yardımlar istismar edilerek aynen nasıl ülkemizde devletin kurumlarına sızdıysalar oralarda da o ülkenin kurumlarına sızıyorlar. Nasıl o ülkelerin ileri gelenlerin çocuklarını da ele almak suretiyle. Onlara enteresan şeyler aşılayarak ve söyledikleri nedir? Kainatın imamı kim? Feto...

KÜRT KARDEŞLERİM KENDİSİ İÇİN FEDAKARLIK YAPANIN DEVLET OLDUĞUNU GÖRMÜŞTÜR

Pensilvanya'da bu şahıs niçin orada yaşıyor hiç soruyor muyuz? GÜneydoğumuzda uzun zamandır yaşanan sıkıntılarımızı çözmek için attığımız adımlara samimi karşılık verenlere sevgimiz ne kadar derinse uzattığımız eli ısıranlara tepkimiz o kadar da sert olmuştur. 2015 yılındaki çukur eylemlerinin üstesinden bölge halkının desteğiyle gelebilmemizde yaşadığımız tecrübenin çok büyük katkısının olduğuna inanıyorum. Binbir vaat ve yalanla yanına çekmeye çalışılan Kürt kardeşlerim kendisi için fedakarlık yapanın örgüt değil devleti olduğunu bu dönemde açıkça görmüştür. Kendilerine demokratik zeminlerde her türlü imkan tanındığı halde iradelerini örgüte teslim edenlerin esamisi artık hiçbir yerde okunmuyor.

BU MİLLETİN NELER YAPACAĞINI MERAK EDENLER TARİHE BAKSIN

Türkiye terör prangasından kurtulmak için emin adımlarla ilerlemektedir. İnlerine gireceğiz dedik, şu anda inlerine girdik, giriyoruz. Ülkemin sınırları içinde Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de 65'i aşkın mağaralara girildi. Bu mağaralardan neredeyse 600'i aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Silahlar ifade edemeyeceğim kadar yüklü. Buralara kadar bunlar nasıl girdiler? İşte şimdi bundan sonraki süreç tamamıyla bunları yok etme sürecidir. Çekinmeden, yılmadan, asker, polis, güvenlik korucularımızla şimdi bu hayata geçiyor. Güney sınırları boyunca terör oluşumu organize etmeye çalışanlar bu milletin istiklali ve istikbali için neler yapabileceğini görmek istiyorlarsa dönüp tarihe baksınlar, 15 Temmuz'da kalksınlar. İfademizi anlamayanlara karşı meramımızı er meydanında ifade etmekten başka çaremiz kalmıyor demektir. Namert kaçar, mert döğüşür.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZİ HUKUK İÇİNDE YÜRÜTTÜK

Terör örgütleri, ihanet şebekeleriyle meselem şahsi değilir. Milletimizin istiklali, istikbali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olduğu için benim kimseyi affetmem sözkonusu olamaz. Türkiye yaşadığı tüm badirelere rağmen hukuk devletinden taviz vermemiş, geriye adım atmamış bir ülkedir. Ne kadar ihanet içinde olursa olsunlar, ne kadar alçalırlarsa alçalsınlar terör örgütüyle mücadelemizi hukuk içinde yürütüyoruz. Böyle bir terörle karşı karşıya kalıp da bu kadar hukuk içerisinde olabileceklerini sanmıyorum.

BİZE OHAL NE ZAMAN KALACAK DİYORLAR! KALKMAZ

Fransa'da 15 terörist ayağa kalktı OHAL ilan edildi. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışıldı. 249 şehit verdik siz bize hangi yüzle OHAL'in kaldırılmasını soruyorsunuz. Kalkmayacak! Ne zamana kadar? Huzura, refaha ulaşılıncaya kadar. Neyiniz eksik, işlerinize mi gidemiyorsunuz, okullar mı kapalı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Fabrikalar, işyerleri sorunluydu. Doğru dürüst kimse ekonomik olarak durumunu düzeltemiyordu. Bize OHAL'i kaldırın dediler. Gelince 1 ayda OHAL'i kaldırdık. Şimdi ise daha dün bir bugün iki. Biz OHAL'i ülkemizin huzuru için uzattık, uzatıyoruz.

BU DEĞERLERE UZATILAN ELİ KIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Kimse alternatef devlet üretmeye kalkmasın. Üretenler bedelini öderler. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Her kim bunlardan herhangi birine sataşırsa doğrudan milletimizin namusuna, şerefine, haysiyetine el uzatmış demektir. Önemli olan kimsenin bu değerlerimize el uzatamamasıdır. Bu değerlere uzatılan eli kırmak bizim boynumuzun borcudur.

8 YILLIK EĞİTİM SİSTEMİ KALDIRDIK! KAT SAYIYI KALDIRDIK

İktidara gelirken "Türkiye'yi dört temel üzerinde yükselteceğiz" dedik. Eğitim, Sağlık, Adalet ve Emniyet dedik. Eğitimde atılan adımlar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlardır. Milli bütçenin ilk sırasına eğitimi yerleştirdik. 2002 yılında eğitime harcanan 7,5 milyar liraydı. 11 kat artışla bu yıl harcanan 85 milyar liraya ulaşmıştır. Nereden nereye? Ders kitaplarını yavrularımıza ücretsiz veriyoruz. Okullar açılırken sıraların üzerinde ders kitaplarını artık yavrularımız görüyor. Göreve geldik, Türkiye'de 76 üniversite vardı şimdi 184 üniversite var. Okullarda tablet bilgisayarlar dağıtılıyor. Etkileşimli tahtalarla donatılmaya başlandı okullar. 270 bin derslik inşa ettik. 561 yeni öğretmenle kalabalık sınıfıları ortadan kaldırdık. 28 Şubat ürünü 8 yıllık kesintisiz öğretim yerine şartlarımıza uygun 4+4+4 sistemini getirdik. Katsayı eşitsizliğini kaldırdık.

EĞER BUYSA ÖZGÜRLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇMEK GİT ANSİKLOPEDİYE BAK

Başörtülü öğrencilerimiz giremiyordu. Biz bunu kaldırdık. İsteyen istediği şekilde girebiliyor. İşte özgürlük budur. İkna odalarında kızlarımızı inim inim inletenler, hüngür hüngür ağlatanlar sizleri unutmadık. Siz değil miyd iniz imam hatiplerin orta kısımlarını kapatanlar? Biz sizi iyi tanıyoruz. Biz sizin cemayüzülevvelinizi biliyoruz. Eğitime adaletsizliği getirdiniz. Şimdi sahip çıkınca sizler bağırıp çağırmaya başladınız. Neymiş, özgürlük yokmuş. Eğer buysa özgürlüğün önüne geçmek, kusura bakma sen git de ansiklopedileri karıştır özgürlüklere bak. Artık bunlar geride kaldı. Ne katsayı endişesi ne okullarımızda ayrım var. Bir de tüm okullara Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersi seçmeli olarak kondu.

AH AH BU HASTANELERDE ANNELERİMİZ NELER ÇEKTİLER

Öğrencilerimizin ailelerine yük olmadan yükseköğrenimlerini sürdürmek için harç, harç. İnşaatta kullanılan harç değil. Harçları kaldırdık. Kredi ve bursları bire 10 kat çıkardık. Sağlıkta reformu gerçekleştirdik. Ülke genelinde geçenlerde bir televizyon programında rahmetli Savaş Ay'ın programını izlediniz mi? Ana muhalefetin başındaki zatı SSK Genel Müdürü olduğu yılları izlediniz mi? Bu hastanelerde neler çektik, analarımız neler çekti? Ülke genelinde tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesini temin ettik. Hastanelerimizdeki nitelikli yatak sayısını 19 binden 153 bine çıkartarak vatandaşlarımızın buralarda birinci sınıf sağlık hizmeti alabilmelerini sağladık.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ UZATTIK

20 şehir hastanemizin tamamını 1,5 yıl içinde hizmete açıyoruz. 8 hastanemizin inşasına en kısa sürede başlıyoruz. 32 şehir hastanemizi ülkemize kazandırmış olacağız. Sporda 27 şehrimize toplam koltuk kapasitesi 720 bin olan stadyum kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunların hepsini hikmete sunduk. Sosyal yardımlarda 15 yılda 235 milyar lira kaynak kullandık. Çocukların eğitiminden eşi vefat etmiş yakınlarımıza, yaşlılarımıza, hastalarımıza kadar tüm ihtiyaç sahiplerine devletimizin şefkat elini uzattık. Kadınlarımıza her alanda pozitif ayrımcılık uyguladık. Toplu konutta bizden önce 43 bin konut üretilmişken bit 779 bin yeni konutu milletimize kazandırdık. Şimdi ciddi yıkıma uğrayan yerleşim bölgelerimizi yeniden ayağa kaldıracak çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz.

EDİRNE-KARS HIZLI TREN HATTI GELİYOR

Hedefimiz tünel uzunluğumuzu 700 kilometreye yükseltmekti. Şu anda 1213 km. hızlı tren hattında milletimize hizmet verioyoruz. Şimdi Çin'de son seyahatimde görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bu görüşmeler sayın Çin Devlet Başkanı'nın vereceği kararla yeni bir adımın atılmasına vesile olacaktır. Bunun için en önemli hat Edirne-Kars Hızlı Tren hattı olacaktır. Marmaray, Avrasya Tüneli İstanbul Boğazı'nı boğazın altından birleştiren iki dev proje. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü ve şimdi 18 Mart'ta Çanakkale'de, Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün temeli atıldı. İnşallah 2022 gibi onun da açılışını yapacağız. Bir diğeri de yine boğazın altında üç katlı tüp geçidi gerçekleştirmiş olacağız.

İSTANBUL'DAKİ HAVALİMANI DÜNYANIN İLK ÜÇÜ ARASINA GİRECEK

Havalimanlarımızın sayısını 26'dan 55'e çıkardık. Şimdi İstanbul'da yapılan havalimanı dünyanın ilk üç havalimanından bir tanesi olacak. 7 yeni havalimanı onunla birlikte yapılıyor. Gemi üretiminde önemli bir marka haline geldik. Haberleşme sektöründe Türkiye tam bir devrim yaşadı. Savunma sanayinde hızla ilerliyoruz. Mobil telefonda 28 milyon olan abone sayısı 75 milyonu geride bıraktı. Sanayi alanında devrim yaşıyoruz. 197 olan organize sanayi bölgesi 299'a çıktı. İstihdam sayısı artıyor 1 milyon 700 binin üzerine istihdamı çıkardık. Hedefimiz 65 yeni organize sanayi bölgesini faaliyete geçirmek. Ticaret hayatını canlandırmak için çok önemli hibe destekleri, kredi imkanları sağladık. Esnaf sanatkarlarımıza uygun şartlarda kullandığımız bu destekle birlikte kredi miktarı 65 milyonu buldu.

İŞSİZLİĞİ EN KISA ZAMANDA DÜŞÜRECEĞİZ

Geçtiğimiz 14 yıl içinde 7 milyondan fazla vatandaşımıza istihdam imkanı sağladık. İşsizliği en kısa zamanda tek hanelere düşüreceğiz, aksam.com.trGeçtiğimiz 14 yılda TİKA'nın soyut ve somut kültür varlıklarımızı desteklemek için doğrudan yürüttüğü 20 bin proje için 20 milyar doların üzerinde kaynak kullandık. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Kızılay gibi örgütlerimizle bu alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz 14 yılında ülkemizi üç kat büyüttüğümüzü görüyoruz.

ALTI AYLIK BİR YOL HARİTASINI VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

Şimdi hedefimiz inşallah bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenileşmeye gitmektir. İnşallah bu olağanüstü büyük kongreyle beraber il, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık yol haritasını halkımızla paylaşacağız. 18-25 aralığındaki genç kadroların bugün nasıl ki, bu listede yer alıyorsa inşallah il, ilçe, belde teşkilatlarında 18-25 aralığındaki gençlerimizin yer alamsını istiyorum. Demokraside, ekonomide ülkemizin standartlarını çok daha yükseğe çıkaracak programını en kısa sürede detay olarak sizle paylaşacağız. Biz Türkiye'nin geleceğini bu kavramlar üzerinde inşa etmek için yola çıktık ve bugünlere geldik.

AB'NİN RİYAKAR TUTUMU SEBEBİYLE İLİŞKİLERİMİZ ÇIKMAZA GİRDİ

Mevlana Hazretleri ne güzel söylemiş: Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Biz de bu anlayışla, dünü unutmadan yönümüz daima geleceğe dönük olarak imar ve inşa faaliyetlerimizi yürüterek mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Demokraside ve ekomide Türkiye'yi koalisyonlar ve krizler dönemi karanlığından çıkaracak reformları hızla hayata geçirdik. 2023 hedeflerimizi ortaya koyduk. Esasen temel hak ve özgürlükler konusunda kat ettiğimiz mesafe çok önemli. Ancak bu başarı terör örgütlerinin ülkemizi ortak hedefi olarak belirleyip saldırıya geçmesi sebebiyle maalesef hak ettiği değeri görmüyor. AB'nin riyakar tutumu sebebiyle çıkmaza girmiştir. Biz bu sıkıntının ilk ortaya çıktığı andan itibaren hep hak ve özgürlükleri AB istediği için değil kendi vatandaşlarımız bunlara layık olduğu için yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

AK PARTİ OLARAK İŞİMİZ DAHA ZOR! ARTIK ÇITA YÜZDE 51'DİR

Bu ülkeye silah doğrultan hiç kimseye karşı en küçük bir müsamahamız olamaz. Sözün bittiği sadece ve sadece icraatın başladığı döneme girdik. Ülkemizin atacağı çok önemli adımları birlikte hayata geçireceğiz. 16 Nisan'da anayasa değişikliği bu kararlılığımızı güçlü bir şekilde hayatı geçirmemiz bakımından çok önemli. AK Parti olarak artık işimiz daha zor. Daha önce olduğu gibi yüzde 34, yüzde 40'la, yüzde 49,5'la iktidara gelmemizin imkanı kalmadı. Artık çıta yüzde 51'dir. Netice almak istiyorsak hemen kolları sıvamalı ve çalışmaya başlamalıyız.

AK PARTİ CUMHURLA CUMHURİYETİ BİRLEŞTİREN PARTİDİR

Bu ülkede yıllarca dindarlar ötekileştirilmiştir. Bu ülkede Kürt, Türk, Sünni, Alevi diyerek, köylü, taşralı denilerek insanlar dışlanmıştır. Eğitimde zenginliğin de makamın da, şan ve şöhretinde babadan oğula aktarılan a deta monarşi rejimi kurulmuştur. Cumhuriyetin sahibi olan cumhur karşımda. Cumhurun talepleri, beklentileri yok sayılmıştır. AK Parti cumhurla Cumhuriyeti buluşturan parti olduğu için milletimiz tarafından sahiplenilmiştir. Yine bizim dönemimizde geçmişte özlemle bakılan, hatta hayal dahi edilmeyen ne kadar hizmet varsa ülkemize kazandırılmıştır.

MİLLETİMİZİ HİÇ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMADIK

Tüm teşkilatlarımız, özellikle kadınlarımız çalmadık kapı, sıkmadıkları el, çalmadıkları gönül bırakmamalıdırlar. Üye sayısı 10 milyonun üzerinde bir parti Zaman hızlı akıyor. Önümüzde önce mahalli idareler, arkasında 2019 yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var. Vatandaşlarımızın tamamına ulaşma hedefimizi gerçekleştirmeliyiz. Milletimizle birlikte artık bir inşa ve ihya aksam.com.tr dönemindeyiz. AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri milletimizi hiç hayal kırıklığına uğratmadık.

BU KONGRE AK PARTİ İÇİN YENİDEN DİRİLİŞ, KURULUŞ KONGRESİDİR

Şehirlerimize ve partimize yük olan değil, şehirlerimizin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz. Bu kongre AK Parti için yeniden diriliş, kuruluş kongresidir. Kimseden ille bizi sevmesini beklemeyiz, ama dinlemesini bekleyebiliriz. 80 milyonun efendisi değil, hizmetkarıyız. Rabbime bizi bugünlere eriştirdiği yeniden kucaklaşmamızı sağladığı için hamd ediyorum. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma, işlerimizi hayırla sonuçlandır, amin diyorum. Partimizin genel merkez yönetim organlarına seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden muvafakiyetler diliyorum. Bir kez daha hoş bulduk diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.